Komentara: 0
Pregleda: 3402

Koncert svih selekcija Subotičkog tamburaškog orkestra u Velikoj većnici

25.10.2019. u 12:41h
Izvor: Subotica.com
U susret nastupima na predstojećim festivalima, sve selekcije Subotičkog tamburaškog orkestra održaće koncert za subotičku publiku u ponedeljak, 28. oktobra, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 19:30 časova. Na repertoaru će biti programi sa kojima su nastupali i sa kojima će se do kraja godine predstaviti na raznim takmičenjima.
Koncert svih selekcija Subotičkog tamburaškog orkestra u Velikoj većnici

Sve sekcije Subotičkog tamburaškog orkestra ove godine su bile veoma aktivne i učestvovale su na mnogim festivalima kako u zemlji, tako i u inostranstu, a do kraja godine im predstoje nastupi na još nekoliko festivala. Kako orkestar već 43 godine neguje tradiciju da pred subotičkom publikom izvede sve što je pripremio za festivale i ostale nastupe van Subotice, tako će i biti ovog ponedeljka u Velikoj većnici.

Subotički tamburaški kvartet je u obnovljenom sastavu u maju nastupio na Festivalu za mlade Evrope u belgijskom gradu Nerpelt i obradovao nas sa osvojenim prvim mestom. Oni će na koncertu subotičku publiku obradovati sa obnovljenim programom.

Dečji tamburaški orkestar je ove godine dobio poziv da, kao i Veliki orkestar, revijalno nastupi na Festivalu tamburaških orkestara Srbije u Rumi, koji će se održati početkom novembra, što će za njih biti prvi nastup sa festivalskim programom. Njihovu želju za uspehom potvrđuje i to da su iz svog sastava formirali tamburaški kvintet, koji će se takođe predstaviti sa svojim programom.

Veliki Subotički tamburaški orkestar uživa ugled u tamburaškim krugovima ne samo u zemlji, već i u regionu. Ove godine su ponovo krenuli u osvajanje prvih mesta na festivalima, te su se u junu na Svetskom muzičkom festivalu "Tamburica fest" u Novom Sadu okitili priznanjem najboljih i osvajanjem prvog mesta. Predstoji im još učešće na Festivalu tamburaških orkestara Srbije u Rumi, kao i na Festivalu tamburaških orkestara iz regiona u Samoboru. Oba festivala održaće se u novembru, a subotička publika biće prva koja će imati priliku da čuje njihove programe za ove koncerte u Velikoj većnici.

- Ako naša nastojanja dobiju i odobravanje subotičke publike, to će za nas biti najveća nagrada. Zato vas pozivamo da 28. oktobra u 19:30 časova dođete na koncert u Veliku većnicu Gradske kuće i podelite muzičko zadovoljstvo sa nama - pozvala je Marijana Marki, predsednica orkestra.

Ulaznice za koncert po ceni od 350 dinara mogu se kupiti u Kafe "Galerija" u Ulici Petra Drapšina, a ukoliko ne budu rasprodate, moći će da se kupe i pred sam koncert na ulazu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3402
Povezane teme

subotički tamburaški orkestar

koncert u velikoj većnici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.