Komentara: 8
Pregleda: 2714

Koncert operske muzike u Velikoj većnici

20.02.2020. u 12:17h
Izvor: Subotica.com
Gerontološki centar Subotica poklanja sugrađanima koncert operske muzike u izvedbi Nataše Tasić Knežević i Saše Kneževića, koji će se održati u petak, 21. februara, u Velikoj većnici, s početkom u 19 časova.
Koncert operske muzike u Velikoj većnici

Natasa Tasić Knežević je solistkinja opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Kao stipendista princeze Jelisavete Karađorđević, upisala je Akademiju lepih umetnosti gde je na Odseku za solo pevanje diplomirala u klasi prof. Jasne Šajnović, dok je specijalističke studije na Fakultetu muzičkih umetnosti završila u klasi prof. Višnje Pavlović. Tokom studija radila je sa Katarinom Jovanović i Jasminom Trumbetaš, usavršavala se i koncertirala širom Srbije, bivše Jugoslavije i Evrope. Debitovala je u operi "Karmen" u Narodnom pozorištu i tokom operskog studija Narodnog pozorišta, ostvarila je uloge manjeg i srednjeg faha.

Saša Knežević je pijanista u Baletskoj školi "Dimitrije Parlić". Osnovne studije je završio u klasi prof. Miloša Ivanovića, a specijalističke u klasi prof. Lj. Turlakov. Sarađivao je sa baletom Milanske skale, Bastilje i Firence, kao i sa trupom Drezden - Frankfurt. Kao operski pijanista nastupao je širom zemlje i u inostranstvu.

Koncert operske muzike u njihovoj izvedbi održaće se u petak, 21. februara, a ulaz za sve zainteresovane je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 2714
Povezane teme

koncert

gerontološki centar subotica

velika većnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.