Komentara: 3
Pregleda: 3515

Koncert nove tamburaške muzike u petak u Velikoj većnici

14.03.2018. u 11:24h
Izvor: Subotica.com
Koncert nove tamburaške muzike održaće se u petak, 16. marta, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 19 časova i 30 minuta. Na koncertu će učestvovati Subotički tamburaški kvartet, Subotički tamburaški orkestar uz solistu Alenku Ponjević, a kao gost nastupiće Akademski tamburaški orkestar Umetničke akademije u Osijeku.
Koncert nove tamburaške muzike u petak u Velikoj većnici

Na Koncertu nove tamburaške muzike, Subotički tamburaški orkestar biće domaćin i zajedno sa gostima sviraće na ovom zanimljivom koncertu. Dirigenti će biti Marijana Marki iz Subotice i Tihomir Ranogajec iz Osijeka.

Kada su u pitanju gosti koncerta, na Umetničkoj akademiji u Osijeku, akademske 2017/18. godine, pokrenute su preddiplomske studije žičanih instrumenata i diplomske studije tamburaškog umeća. U okviru ovih novootvorenih studija, osnovan je Akademski tamburaški orkestar Umetničke akademije u Osijeku, koji je sastavljen od studenata na ovim smerovima. U svojem sastavu, orkestar broji preko 20 tamburaša, pet gitarista i klavir.

U Velikoj većnici Gradske kuće nastupiće u nešto smanjenom, kamernom izdanju, kojeg čine studenti preddiplomskih studija tambure. Kompozicije koje izvodi Akademski tamburaški orkestar su transkripcije majstora evropske muzike i originalnih kompozicija pisanih za tamburaški orkestar, te se od članova u petak očekuje pravo majstorstvo.

Koncert nove tamburaške muzike u petak u Velikoj većnici

Ulaznice za koncert su u prodaji u kafe "Galerija", u ulici Petra Drapšina, po ceni od 350 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 3515
Povezane teme

koncert

koncert gradska kuća

gradska kuća

velika većnica

subotički tamburaški orkestar

subotički tamburaški kvartet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.