Komentara: 0
Pregleda: 3966

Koncert Nevena Šobajića u Gradskoj kući

26.05.2011. u 15:43h
Izvor: RTV Yueco
Koncert Nevena Šobajića u Gradskoj kući

U Velikoj većnici Gradske kuće, sutra sa početkom u 21 čas, održaće koncert za klavir pijanista Neven Šobajić. Ulaz na koncert je slobodan, a organizator je FOKUS Fondacija.

Program koncerta:

Franc List:
Godine hodočašća; Druga godina - Italija:

Mislilac
Petrarkin stočetvrti sonet
Posle čitanja Dantea; Fantazija u vidu sonate /25 min

Sonata u h-molu /30 min

Neven Šobajić je rođen 1979. godine u Beogradu. Prva znanja iz klavira stekao je u klasi prof. Gordane Malinović, a sa šesnaest godina je upisao Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Jokut Mihailović, gde je 2003. godine diplomirao. Umetničko usavršavanje nastavio je kod prof. Vukana Matića.

Neven Šobajić - koncert u Gradskoj kući u Subotici

Od 2004. godine usavršavao se na postdiplomskim studijama na Kraljevskom koledžu za muziku u Londonu, gde je magistrirao u klasi prof. Nila Imelmana, 2006. godine. Mentori iz kamerne muzike i dirigovanja bili su mu članovi kvarteta Čilingirian i prof. Nil Tomson. Neven Šobajić se usavršavao i na specijalističkim studijama na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Lidije Stanković a trenutno je na doktorskim studijama u klasi prof. Jokut Mihailović.

Nastupao je u Kolarčevoj zadužbini, Skupštini grada Beograda, Galeriji Kulturnog centra Beograda, Ruskom domu, Kristalnoj dvorani Hotela Hyatt u Beogradu, Centru lepih umetnosti Gvarnerijus, Gradskoj kući u Novom Sadu, Jugoslovenskom kulturnom centru u Parizu, Gradskoj kući u Subotici, Banskim Dvorima u Banja Luci, kao i na XX Festivalu Grada Teatra u Budvi i XX Festivalu Barski ljetopis u Baru. Bio je učesnik Omaža Mesjanu održanog u Beogradu i Subotici povodom stogodišnjice kompozitorovog rođenja. Sarađuje sa sopranom Oljom Dakić, sa kojom je nastupao u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu i u berlinskom Koncethausu 2010. godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3966
Povezane teme

koncert gradska kuća

Fokus fondacija

gradska kuća

neven šobajić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.