Komentara: 1
Pregleda: 2838

Koncert kamernog sastava Subotičkog simfonijskog orkestra u utorak, 27. juna

25.06.2023. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Povodom Svetskog dana muzike, kamerni sastav Subotičkog simfonijskog orkestra organizuje koncert 27. juna (utorak) u svečanoj sali Gradske kuće, na kome će nastupiti i solistkinja Kristina Tokodi. Koncert počinej u 20 časova, a ulaz je besplatan.
Koncert kamernog sastava Subotičkog simfonijskog orkestra u utorak, 27. juna

U okviru nastavka koncertne sezone, a povodom Svetskog dana muzike, kamerni sastav Subotičkog simfonijskog orkestra zasviraće dela velikana kao što su Gustav Holst, Šuman i Edvard Grig.  

 - Kao što naša verna publika zna, mi uvek napravimo izuzetno kvalitetan, dobar ali i nesvakidašnji program. Ovog puta na programu će bit Gustav Holst "Svita Svetog Pavla" opus 29, nakon čega sledi violončelo "Šumanov koncert", solo koncert Kristine Tokodi i za kraj Edvard Grig "Holberg svita" - izuzetno jedno delo, kao i ceo program - rekao je Miloš Nikolić, direktor Simfonijskog orkestra, osvrnuvši se potom na sam izbor programa - Uvek je to nezgodno, to nam je možda i najteži deo, čak teži od samog sviranja. Vodimo se time šta je atraktivno, što naša publika nije čula, šta imaju veći gradovi a Subotica još ne, ali pre svega vodimo se kvalitetom. Nama je najvažnije da publika ode zadovoljna. 

Violončelistkinja, Kristina Tokodi, izvešće solo nastup "Šumanov koncert". 

- Uvek se radujem kada sviram u Subotici. Član sam Subotičkog simfonijskog orkestra, s njima redovno nastupam. Jako mi je drago što ćemo ovaj koncert izvoditi sa kolegama i prijateljima. Očekujem da će bit jako lepo - rekla je ona.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2838
Povezane teme

miloš nikolić

subotički simfonijski orkestar

kristina tokodi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.