Komentara: 5
Pregleda: 5988

Komunalna policija u Subotici tek na leto

04.02.2011. u 18:36h
Izvor: RTV Yueco
Komunalna policija u Subotici tek na leto

Konkurs za izbor komunalnih policajaca u Subotici je završen. Načelnica gradske uprave, Marija Ušumović Davčik za yueko je izjavila da je izabrano 9 policajaca preraspodelom iz same uprave, a 11 putem konkursa. Kada odluka postane pravosnažna policajci bi trebalo da prođu obuku, najverovatnije u Kuli, nakon čega polažu stručni ispit. Procenjuje se da komunalna policija neće početi sa radom pre maja ili juna.

U Subotici komunalna policija još uvek nije počela sa radom. Građani smatraju da bi trebalo da se formira što pre, kako bi se uveo red u gradu.

Prema prvobitnim najavama trebalo je da se septembra prošle godine prvi komunalni policajci pojave na ulicama, ali zbog nedostatka novca u budžetu odeljenje nije formirano.

Obuka jednog komunalnog policajca košta oko 190.000 dinara, a troškovima treba dodati i letnju i zimsku uniformu. Komunalni policijaci imaće ovlašćenja i po pitanju životne sredine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 5988
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.