Komentara: 4
Pregleda: 3966

Komunalna policija do kraja leta na ulicama

03.06.2010. u 14:38h
Izvor: RTV Yueco
<p>Prvi pripadnici Komunalne policije biće na terenu do kraja leta, kada se zavr&scaron;ava obuka za prvih 100 polaznika, izjavio je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković.</p>
Komunalna policija do kraja leta na ulicama

On je rekao da će za mesec dana početi obuka još nekoliko stotina budućih komunalnih policajaca. Marković je naveo da će se za pripremu koristiti četiri policijska centra, koja imaju dovoljan kapacitet da pokriju sve zahteve obuke. Buduća komunalna policija imaće nadležnosti preuzete od redovne policije, a odnose se na mogućnost da identifikuju, privedu i upotrebe silu, kao i sve ono što je u nadležnosti gradske vlade - od bespravne gradnje do komunalnog reda i opšte bezbednosti.

"Predviđeno je da jedan deo njihove delatnosti bude u sadejstvu sa redovnom policijom, tako da ih možemo očekivati na obezbeđivanju raznih manifestacija, skupova, ili pomoći kod realizacije projekta školskih policajaca", precizirao je ministar.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3966
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.