Komentara: 14
Pregleda: 7692

Komunalna milicija ima pune ruke posla

07.04.2020. u 13:43h
Izvor: TV Subotica
Komunalna milicija ima pune ruke posla

Komunalna milicija u Subotici beleži povećan obim posla otkako je uvedeno vanredno stanje u Srbiji, budući da ima obavezu i zadatak da sprovodi sve naredbe Gradskog štaba za vanredne situacije. Kako objašnjava Nemanja Barović, koordinator Komunalne milicije, Subotičani se pridržavaju mera u visokom procentu, s tim što je na početku primene novih mera, u prvim danima bilo izvesnih kršenja.

Ugostiljski objekti su se pridržavali zabrane rada i tu nije bilo većih problema, međutim, kada je zabranjen rad tržnih centara, kladionica i pijaca, obim posla se naglo povećao i tu je bilo nepoštovanja, naročito kod prodavaca na pijacama, dodaje Barović.

- Najviše problema prilikom sprovođenja donetih naredni Gradskog štaba bilo je sa radom pijaca, jer su pojedini prodavci pokušavali da nastave prodaju, uprkos donetim zabranama. Komunalna milicija svakodnevno kontroliše pijace i sada je evidentno da su se prodavci organizovali tako da kupcima dostavljaju robu na kućnu adresu. Takođe, Komunalna milicija kontroliše tržne centre, gde je takođe obustavljen rad. U početku je bilo dosta otpora od strane prodavaca koji su pokušavali da pronađu razlog za dalji rad, međutim, naredba je jasna i u potpunosti se zabranjuje rad tržnih centara, tako da se sada ta mera poštuje. Manji problemi uočeni su prilikom rada kladionica, ali su svi koji nisu poštovali zabranu rada, nakon izrečene opomene, prestali sa radom - kaže Barović.

Komunalna milicija ima pune ruke posla

Problema je i bilo i kod naredbe kojom je zabranjeno korišćenje parkova, dečjih igrališta i sportskih terena, a najviše muka komunalcima je zadavalo okupljanje ljudi u parkovima, naročito u Dudovoj šumi. Nepravilnosti su zabeležene i kada je zabranjen rad salonima za ulepšavanje, ali kako navodi koordinator Komunalne milicije, nakon opomene su otklonjene

- U početku je bilo dosta problema, pogotovo kada je u pitanju Dudova šuma, dok se na dečijim igralištima mera zabrane korišćenja poštovala od samog početka. Takođe, naredbom Gradskog štaba je zabranjen rad kozmetičkih salona, salona za tretmane i ulepšavanje, salona za masažu, pedikir i manikir, kao i frizerskih salona i tu je bilo problema samo prvog dana primene ove naredbe, ali su svi nakon izrečene opomene obustavili rad - ističe Barović.

Kako poručuju iz Komunalne milicije, oni će i u narednom periodu kontrolisati sprovođenje svih naredbi koje je doneo Gradski štab za vanredne situacije, uz obavljanje ostalih tekućih poslova koji se tiču održavanja i sprovođenja komunalnog reda. Osim toga, asistiraju komunalnoj inspekciji, kao i sanitarnoj, u čije ime uručuju građanima rešenja o samoizolaciji.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 4 godine i 2 nedelje
Komentara: 14
Pregleda: 7692
Povezane teme

komunalni red

gradski štab za vandredne situacije Subotica

vanredno stanje

komunalna milicija

nemanja barović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.