Komentara: 2
Pregleda: 3465
Foto

Kompanija "Ametek" donirala 25.000 dolara Crvenom krstu Subotice

14.05.2020. u 14:14h
Izvor: Subotica.com
Kompanija "Ametek" donirala 25.000 dolara Crvenom krstu Subotice

Kompanija "Ametek", koja već godinama posluje u Privrednoj zoni "Mali Bajmok", donirala je 25.000 dolara Crvenom krstu Subotice. Izuzetno vredna donacija namenjena je korisnicima Narodne kuhinje, među kojima je trenutno oko 250 mališana.

- Usled velikih problema sa kojima se ceo svet suočio u borbi sa korona virusom, "Ametek" fondacija je pokrenula svoju  globalnu akciju, ne samo u SAD, već i u drugim zemljama u kojima posluje. Iako su SAD trenutno zemlja koja trpi najveće posledice izazvane korona virusom, "Ametek" fondacija je prepoznala potrebu da pomogne i drugim regionima - kaže Slobodan Anić, direktor kompanije "Ametek" u Subotici. - Zahvaljujući upravo ovoj fondaciji, ali i značajnom doprinosu uspešnog poslovanja "Ametek" Srbije, mi smo u mogućnosti da doniramo 25.000 dolara Narodnoj kuhinji Crvenog krsta Subotica. Velika mi je čast i ponos što su naši zaposleni u velikoj meri volontirali i što su se prijavili za pomoć u pakovanju i distribuciji paketa. "Ametek" će i dalje nastaviti da se bavi ovakvim stvarima. Ovo nije naša prva akcija i još 2017. godine, kada smo otvarali novu zgradu, pomogli smo 14 učenika, a planirali smo i da rekonstruišemo igralište u Tavankutu. Korona nas je sprečila u tome. ali ćemo to i učiniti čim bude prilika. Ovo je najveća donacija i ponosan sam što u ovim, ekonomski teškim vremenima, "Ametek" ima mogućnost da pomogne, što nijednom nije stala proizvodnja, a mi i dalje dižemo mere zaštite i naši zaposleni su svesni ozbiljnosti situacije. To je prepoznala i centrala fondacije i odlučila da upravo Subotica bude mesto gde će se plasirati ova sredstva.

Narodna kuhinja Crvenog krsta u Subotici je najveća u Vojvodini i hrani 1.200 Subotičana. Među njima je oko 250 dece, a taj broj dostavlja Centar za socijalni rad i on varira.

- Zahvaljujemo se na ovoj veoma vrednoj donaciji i voleo bih da njihovim primerom pođu i drugi privredni subjekti i fizička lica, da prepoznaju značaj Crvenog krsta i svega onoga što on radi za naše sugrađane - poručio je dr Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotice. - Od početka epidemije Narodna kuhinja je prestala sa podelom kuvanih obroka, a prema planu, ona će biti nastvaljena od 20. maja.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 3465
Povezane teme
crveni krst donacija ametek donacija crvenom krstu crveni krst subotica dr siniša trajković
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.