Komentara: 2
Pregleda: 4130

Kompanija AD Fidelinka u stečaju - hleba će biti - žito sigurno

29.07.2010. u 22:04h
Izvor: RTV Yueco
<p>Privredni sud u Subotici pokrenuo je stečajni postupak protiv akcionarskog dru&scaron;tva "Fidelinka", po&scaron;to rukovodstvo nije uspelo u predviđenom roku da postigne dogovor sa poveriocem "AIK bankom". Za stečajnog upravnika "Fidelinke" određen je Zoran Stojanović, a prvo poverilačko roči&scaron;te zakazno je za 16. septembar, na kome treba da se odluči o daljem toku stečajnog postupka. Nakon sprovođenja stečajnog postupka biće doneta odluka o dono&scaron;enju plana reorganizacije te firme, ili eventualno o progla&scaron;enju bankrotstva.</p>
Kompanija AD Fidelinka u stečaju - hleba će biti - žito sigurno

Iako je u prvom momentu izgledalo kao da je u stečaj otišla cela Fidelinka, to nije slučaj jer je u stečaj otišla samo krovna firma - AD Kompanija Fidelinka, dok zavisna preduzeća, a ima ih desetak, nastavljaju nesmetano dalje sa radom. Suma sumarum današnje preš konferencije povodom stečaja AD Kompanije Fidelinka je sledeći: Fidelinkinog hleba će i dalje biti jer „Fidelinka - Pekara" nastavlja nesmetano dalje sa radom pošto je zasebno preduzeće; žito u silosima je sigurno jer je predavano i prodavano preduzeću „Fidelinka - Distribucija"; još se ne zna šta će biti sa radnicima, kao ni ko su zapravo vlasnici Fidelinke.

Gledajući kroz proizvodnju, u stečaj je otišlo preduzeće čiji je zadatak bio proizvodnja testa i brašna, a na platnom spisku ove kompanije je oko 360 radnika. Na stečajnom upravniku je da proceni i predloži Sudu i poveriocima šta će biti sa njima.

Prvo poverilačko ročište zakazno je za 16. septembar, na kome treba da se odluči o daljem toku stečajnog postupka.Nakon sprovođenja stečajnog postupka biće doneta odluka o donošenju plana reorganizacije te firme, ili eventualno o proglašenju bankrotstva.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4130
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.