Komentara: 9
Pregleda: 3174

Komercijalista - novi smer u Ekonomskoj školi

29.05.2023. u 15:08h
Izvor: Subotica.com
U Ekonomskoj srednjoj školi "Bosa Milićević", uz tradicionalno popularne smerove, od naredne školske godine školovaće se i komercijalisti.
Komercijalista - novi smer u Ekonomskoj školi

Na ovom smeru planiram je upisa 30 đaka koji će nastavu pohađati na srpskom nastavnom jeziku.

Komercijala je nešto što je veoma aktuelno u današnjem poslovanju svih kompanija. Nabavka, prodaja, logistika, skladištenje, tokovi robe i novca, tokovi informacija predstavljaju "krvotok" rada preduzeća. Baš zbog toga smo odlučili da budućim đacima naše škole ponudimo i ovaj smer - objašnjava Imre Žombori, direktor Ekonomske srednje škole "Bosa Milićević.

Komercijalista - novi smer u Ekonomskoj školiTakođe, naredne školske godine planiran je upis đaka na smerove: turistički tehničar, ekonomski tehničar i konobar/kuvar.

- Na sva tri smera upisivaćemo po jedno odeljenje na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku - precizira Žombori - Svi naši smerovi su vrlo aktuelni i omogućavaju zaposlenje odmah nakon srednje škole, ali naši đaci imaju mogućnost i da nastave školovanje. Nakon četvorogodišnjih smerova mogu da upišu fakultet, a nakon trogodišnjeg smera (konobar/kuvar) imaju prohodnost na visoke tehničke škole.

Komercijalista - novi smer u Ekonomskoj školiŠkolovanje u Ekonomskoj srednjoj školi "Bosa Milićević" podrazumeva i sticanje praktičnih veština, podvlače iz ove obrazovne ustanove.

- U okviru škole, za sve smerove imamo virtuelne kompanije koje simuliraju rad turističkih, privrednih, ugostiteljskih i trgovačkih preduzeća, a značajan deo školovanja učenici provode kod poslodavaca na praksi - navode iz Ekonomske škole - Postoji i mogućnost obavljanja prakse u inostranstvu. Unazad dve godine imali smo dva projekta. U okviru jednog su naši đaci boravili 15 dana u Grčkoj na profesionalnoj praksi. Trenutno imamo projekat koji realizujemo sa partnerima iz Slovačke, Rumunije i Mađarske. Radi se o nacionalnim jelima i naši đaci će u ove zemlje otputovati na jesen.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 3 nedelje
Komentara: 9
Pregleda: 3174
Povezane teme

ekonomska škola Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.