Komentara: 25
Pregleda: 19083

Kombi naleteo na voz na neobezbeđenom pružnom prelazu

01.06.2014. u 19:55h
Izvor: Subotica.com
Jutros oko 6 časova na pružnom prelazu puta Kanjiža – Horgoš, u blizini raskrsnice za Martonoš, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je kombi sa hlebom Pekare “Braća Stanković” iz Begaljice u opštini Grocka, koji su zakupci Kikindske pekare, naleteo na motorni voz koji saobraća na liniji Subotica - Kanjiža, prenosi Blic
Kombi naleteo na voz na neobezbeđenom pružnom prelazu

Vozač kombija Lazar B. (35), koga su pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kanjiže sečenjem lima oslobodili iz slupane kabine kombija, u nesreći je zadobio teške povrede opasne po život, te je prebačen u Opštu bolnicu u Suboticu.

Na motornom vozu, popularnoj "Ruskinji", nije pričinjena materijalna šteta, niti je bilo povređenih putnika, dok je kombi vozilo pretrpelo veću materijalnu štetu. Kombi sa hlebom vraćao se iz Horgoša iz kog pravca je dolazio i voz.

Na ovom pružnom prelazu, gde ne postoji rampa, često se dešavaju nesreće i sa smrtnim ishodom, mada je vidno obeležen horizontalnoim i vertikalnom signalizacijom i tablama sa upozorenjem da na pruzi voz saobraća.

Za vreme trajanja uviđaj put ka Horgošu bio je zatvoren više časova.

Prema nezvaničnim podacima inspektora sa uviđaja, voz nije nije gurao kombi pred sobom, što znači da je sporije išao, a na ovoj deonici kreće se brzinom od oko 40 kilometara na sat.

Kombi naleteo na voz na neobezbeđenom pružnom prelazu

(foto: Jožef Đerđelji)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 19083
Povezane teme

saobraćajna nesreća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.