Komentara: 8
Pregleda: 4695

Kolo srpskih sestara uskoro dobija licencu

13.02.2016. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Kolo srpskih sestara u Subotici planira projekat brige o staračkim i samačkim seoskim domaćinstvima, a danas im je stigla i lepa vest – da će uskoro dobili licencu za pružanje usluga socijalne zaštite.
Kolo srpskih sestara uskoro dobija licencu

Po rečima ministra Aleksandra Vulina, ustanove poput Kola srpskih sestara su značajan partner ministarstvu.

- Subotičko Kolo srpskih sestara se fokusiralo na pomoć staračkim domaćinstvima, kojih je zaista puno, a oni su često i zaboravljeni i zanemareni. Znamo da je prirodno okruženje najbolje za sve ljude u godinama, a na ovaj način oni će biti u svojim domovima i imati svu potrebnu pomoć – istakao je Aleksandar Vulin i zahvalio se članicama Kola na plemenitosti. - Kolo je konkurisalo i uskoro će dobiti odgovarajuću licencu za rad.

Prema projektu, za koji su konkurisale na konkursu lokalne samouprave, članice Kola srpskih sestara će pomagati meštanima Starog i Novog Žednika i Tavankuta.

- Obilazićemo staračka i samačka domaćinstva i pružati im svaki vid pomoći u kući, jer su to ljudi kojima niko danima ne zakuca na vrata. To ćemo raditi volonterski a ukoliko dobijemo sredstva od našeg grada moći ćemo i da zaposlimo nekoga - objašnjava Mirjana Salatić, potpredsednica Kola srpskih sestara. - Kada dobijemo licencu, moći ćemo da pružimo i medicinsku pomoć i kućnu negu i angažujemo i medicinske sestre i negovateljice.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 4695
Povezane teme
Kolo srpskih sestara Subotica aleksandar vulin
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.