Komentara: 2
Pregleda: 6448

Koliko ste potrošili na novogodišnje poklone?

26.12.2011. u 18:24h
Izvor: RTV Yueco
Koliko ste potrošili na novogodišnje poklone?

Iako svi pričaju o krizi, kada su u pitanju novogodišnji pokloni za decu krize nema jer su roditelji i ove, kao i svih prethodnih godina, spremni da isprazne novčanike do poslednjeg dinara kako bi obradovali decu, pokazuju istraživanja dnevnih listova u Srbiji. Roditelji su spremni da izdvoje uglavnom oko 3.000 dinara, ali ima i onih koji su "istanjili" svoje novčanike za skoro 10.000 dinara. Ekonomisti žale što nema preciznih uporednih istraživanja o tome koliko potrošimo za novogodišnje praznike, ali poznavajući navike trgovci i ove godine mogu računati na povećan promet.

Prema podacima naših najpoznatijih kompanija na tržištu igračaka, roditelji će ispod jelke devojčicama tradicionalno ostaviti lutku, a dečacima robotizovane ili igračke sa daljinskim upravljanjem. I dečaci i devojčice obradovaće se igračkama sa likovima iz crtanih filmova, piše "Press". Za devojčice se i dalje najviše kupuju popularne "barbi" ali i "helo kiti" lutke, kao i plišane igračke. Dečaci će uvećati kolekciju igračaka za poneki komplet kocki, društvenu igru ili slagalicu, koje su takođe dobro prodaju ovih dana. Roditelji su spremni da izdvoje uglavnom oko 3.000 dinara, koliko u proseku košta većina igračaka kupovanih u decembru. Ali, ima onih koji su "istanjili" svoje novčanike za skoro 10.000 dinara.

Nakon što isprazne novčanike kako bi obradovali svoju decu, mnogi će nastaviti sa trošenjem kako bi obradovali svoje drage osobe – ukućane, širu porodicu, prijatelje. Jedna od stvari koja nikada ne izlazi iz mode jeste nakit. Jedna od prodavačica nakita na Winterfestu, Ljiljana Dojkić, ima različita iskustva sa poimanjem skupoće.

Za razliku od nekih drugih pokazatelja, za sada ne postoji tačna statistika o tome koliko ljudi troše za vreme novogodišnjih praznika.

Pored već standardnih preporuka šta pokloniti, a šta ne, odnosno gde nabaviti jeftinije, u javnosti se pojavila i lista najskupljih novogodišnjih poklona. Jahta od 200 miliona funti, dijamantska olovka od čak 850.000 funti, Zlatni parfem, Apple iPad u dijamantima, kao i dragocena haljina modne kuće 'Ralph & Russo'. Radi se o haljini u koju je ušiveno čak 60.000 Swarovski kristala, a cena joj je paprenih 25.900 funti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 6448
Povezane teme

novogodišnji praznici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.