Komentara: 2
Pregleda: 2691

Koliko nam treba kontejnera u gradu?

01.11.2010. u 14:26h
Izvor: RTV Yueco
<p>U centru grada pored starih kontejnera možete videti nove, plave i žute za odlaganje otpada papira i plastike, kao i žičane kontejnere. Oko sedam posuda za smeće jedna do druge poređane, a okolo ima vi&scaron;e smeća, nego u kontejnerima.</p>
Koliko nam treba kontejnera u gradu?

Ružne slike prepunih kontejnera i otpada koje iz njih ispada ili curi, su nažalost naša svakodnevnica. U Javnom komunalnom preduzeću "Ćistoći i zelenilu" kažu da oni imaju plan po kome postavljaju kontejnere u gradu i da je sve uradjeno u skladu sa njim.

Većina građana smatra da u gradu treba da bude postavljeno još više kontejnera. Primedbe se odnose na to da se smeće ne odnosi redovno i da takva slika ruži izgled grada.

U Javnom komunalnom preduzeću "Čistoći i zelenilu" kažu da Subotičani dnevno proizvedu 350 t smeća. To je oko 1000 metara kubnih smeća ili stub otpada širok 1, dugačak 10 metara, a visok kao Gradska kuća. To se sve nosi na deponiju koja više nema puno prostora za širenje. Zbog toga su postavljeni i kontejneri za odvajanje papira i plastike, kako bi se uveo red.

Dnevno građani Srbije bace oko 5000 tona otpada na deponije. Skoro polovina tog otpada odlaže se na divlje deponije koje se nalaze uz gradske trgove i parkove za decu, umesto da otpad odlažu u kontejnere.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2691
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.