Komentara: 1
Pregleda: 2553

"Kolevka" dobitnik Povelje za poseban doprinos i unapređenje sistema socijalne zaštite

10.12.2019. u 09:43h
Izvor: Subotica.com
"Kolevka" dobitnik Povelje za poseban doprinos i unapređenje sistema socijalne zaštite

Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka" dobitnik je Povelje za poseban doprinos i unapređenje sistema socijalne zaštite za 2018. godinu, koja je predstavnicima ove ustanove socijalne zaštite uručena na 7. Saboru socijalne zaštite, održanom u Kragujevcu 5. i 6. decembra, u organizaciji stručnih radnika socijalne zaštite Srbije.

- Ovo je velika čast za instituciju na čijem sam čelu. Povelja prvenstveno pripada svim zaposlenima, a njih je 155. "Kolevka" funkcioniše kao sistem koji ima zadatak da brine o deci i korisnicima, a moja uloga je da ih u tome podržim i omogućim da taj sistem što bolje funkcioniše - kaže Nenad Kozomora, direktor "Kolevke".

Udruženje stručnih radnika socijalne zaštite Srbije ove godine obeležava jubilarnih 25 godina rada i postojanja. Skup je otvorio Nenad Nerić, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dok je nagrade ovogodišnjim dobitnicima uručila Slađana Čabrić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu. Drugi dan ovog međunarodnog skupa bio je prilika i za razmenu iskustava i znanja, pa su tako u panel diskusiji na temu "Palijativno zbrinjavanje - socijalna dimenzija" učestvovale i Vladanka Pavlović, koordinatorka Stručnog tima Doma "Kolevka" i Sanja Resan, vodeća sestra.

- Želela bih da se zahvalim i našim predlagačima. Inicijativa je potekla od Upravnog odbora Doma, uz pismenu podršku Udruženju za pomoć osobama sa psihifizičkim smetnjama "ZaJedno", Udruženja "San", Crvenog krsta Subotice i Udruženja "Mali Veliki Ljudi" iz Beograda. Na sednici koja se održala 4. jula u Beogradu, Komisija za dodelu Republičke nagrade za doprinos i unapređenje socijalne zaštite jednoglasno je donela odluku da to bude "Kolevka" - objašnjava Danijela Andrašić, koordinatorka lokalnih usluga koje pruža Dom za decu ometenu u razvoju.

"Kolevka" je jedna od najstarijih institucija na ovim prostorima, a ove godine obeležava 116 godina rada. Dom trenutno zbrinjava 162 mališana teže i teško ometena u razvoju, s prvim stepenom podrške. U sklopu Doma funkcionišu i materinski boravak, prihvatilište za decu i mlade do 18 godina u stanju socijalne potrebe, kao i dva Dnevna boravka, boravak za decu i mlade od 2 do 18 godina "Zvezdice" i boravak za odrasla lica u Baniskoj ulici. Poslednje tri usluge finansira Grad Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2553
Povezane teme
kolevka dom za decu ometenu u razvoju kolevka nenad kozomora danijela andrašić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.