Komentara: 18
Pregleda: 14110

"Kolevka" dobila četiri nova vozila

15.07.2016. u 20:54h
Izvor: Subotica.com
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uručio je ključeve devet vozila koje zbrinjavaju maloletne migrante bez pratnje, a četiri su pripala Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka". Ministar Vulin istakao je da će vozila biti korišćena za korisnike te ustanove, a ne samo za migrante.
"Kolevka" dobila četiri nova vozila

Direktor Doma za decu ometenu u razvoju "Kolevka", Nenad Kozomora rekao je da ta ustanova već ima iskustva sa prihvatom maloletnih migranata, te da su u prethodnom periodu imali oko 600 noćenja. Kozomara je naveo da je u toku izgradnja novog objekta za prihvat maloletnih migranata, tako da će se kako je ocenio steći bolji uslovi da bi se sledila politika Vlade kada je migrantska kriza pitanju.

Vozila su nabavljena u okviru projekta "Srbija: Sistem stalne isporuke pomoći migrantskoj populaciji u Srbiji", kojim je Banka za razvoj Saveta Evrope našoj zemlji prošle godine odobrila 2,3 miliona evra bespovratne pomoći. Preostala vozila dobili su Zavod za vaspitanje dece i omladine ,, Vasa Stajić“ iz Beograda i ,,Zavod za vaspitanje omladine“ iz Niša.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 14110
Povezane teme

kolevka

migranti

ilegalni migranti

prihvatilište za migrante

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.