• Pregleda: 13672

"Kolevka" dobila četiri nova vozila

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uručio je ključeve devet vozila koje zbrinjavaju maloletne migrante bez pratnje, a četiri su pripala Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka". Ministar Vulin istakao je da će vozila biti korišćena za korisnike te ustanove, a ne samo za migrante.
"Kolevka" dobila četiri nova vozila

Direktor Doma za decu ometenu u razvoju "Kolevka", Nenad Kozomora rekao je da ta ustanova već ima iskustva sa prihvatom maloletnih migranata, te da su u prethodnom periodu imali oko 600 noćenja. Kozomara je naveo da je u toku izgradnja novog objekta za prihvat maloletnih migranata, tako da će se kako je ocenio steći bolji uslovi da bi se sledila politika Vlade kada je migrantska kriza pitanju.

Vozila su nabavljena u okviru projekta "Srbija: Sistem stalne isporuke pomoći migrantskoj populaciji u Srbiji", kojim je Banka za razvoj Saveta Evrope našoj zemlji prošle godine odobrila 2,3 miliona evra bespovratne pomoći. Preostala vozila dobili su Zavod za vaspitanje dece i omladine ,, Vasa Stajić“ iz Beograda i ,,Zavod za vaspitanje omladine“ iz Niša.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

18
Bobi Odgovori
Ovaj djukanovic nema drugu kosulju.isti ko bozo i dusko
Nica Odgovori
Nica- Kozomara razmisli o tome
Sojic Odgovori
Ima se može se,
ned Odgovori
Pitao bih G.Vulina kada će vojni penzioneri biti isplaćeni po dobijenim sudskim presudama za isplatu razlika penzija.Presuda u korist penzionera stigla ali ne i pare na koje se čeka već duže od 100dana.
Pedja Odgovori
Kakvi likovi.....leteći cirkus Monti Pajtona ili možda Top lista nadrealista....
Nostradamus. Odgovori
Banci za razvoj dati i kola i migrante, ne treba ovoj zemlji ni jedno, ni drugo. Daju nam mrvice i uvaljuju novu populaciju koja ce se ukoreniti. Za trolove, nije ovo protiv bilo koje dece usmereno! A najavi je vekovna nevolja. 500 g Turaka, dobilo zamenu.
nesmibitmafijas Odgovori
Sta ce deci iz kolevke nove Corse? Imaju polozeno?
Veseli Odgovori
Kada vidimo pojedine osobe poput ove u sredini,nije mi dobro. Bože me sačuvaj kako od dizanja gajbica stigneš do gradske fotelje !
Pera Odgovori
Nije bolje da su uzeli Vojazere za prvoz dece.
Obo mi deluju kao auti za dise da se vozikaju.
ja Odgovori
vozicemo buduce teroriste ?? Bravo !!
Wiena Odgovori
Sestrama dati da voze !!!! Sestre su tamo bog i batina...
Sting Odgovori
Kupei? Dvoje vrata?
hajduk Odgovori
Sta ? Znaci da nije bilo migranata kolevka ne bi dobila aute ?
Fero Odgovori
I naravno Džej
ccc Odgovori
Zašto Opel? Znamo zašto!
U Srbistanu nema fabrika automobila? Kad bi ovi gore kupovali 500 L za ovakve stvari a ne strana kola ne bi Kragujevački Fiat bio tu gde jeste i možda ostane u srbistanu još koju godinu.
Rade Odgovori
Haha sportski kupei sa dvoje vrata...taman sam hteo reci alal vera direktoru ali sam se predomislio kad videh aute..tamo trebaju kombiji za prevoz dece...a ne auti za k...enje po gradu.
pista Odgovori
eeeee....cccc.... pa mogli ste kupiti i kragujevacke automobile....
tetka Odgovori
Izvin* te ko će se u ovim autićima voziti? Rukovodstvo Kolevke sa familijama!!!??? Зar зa potrebe ovakve ustanove nije prikladnije neko vozilo sa više sedišta и товарног простора!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.