Komentara: 4
Pregleda: 4860

Kolektivni ugovor u bolnici

14.04.2011. u 17:29h
Izvor: RTV Yueco
Kolektivni ugovor u bolnici

Opšta bolnica Subotica, Vlada Vojvodine i tri reprezentativna sindikata bolnice potpisali su kolektivni ugovor. Ovo je prvi ovakav ugovor u Vojvodini kojim su sve tri strane zadovoljne. Kolektivni ugovor sadrži nekoliko bitnih činilaca, a to su Zakon o radu, kao i Zakon o radiološkoj službi, koji sadrži poseban odeljak za zaštitu od jonizujućih zračenja. Kolektivni ugovor odnosi se na svih 1254 radnika, koliko je zaposleno u subotičkoj bolnici.

Zakonska forma je potpisivanjem ugovora ispoštovana i njegova primena doprineće stabilnosti zaposlenih u ovoj ustanovi. U ugovoru su, između ostalog, navedene i činjenice oko radnih sati u toku dana, broja radnih dana, godišnjih odmora, i svega ostalog što po zakonu radnicima pripada. Ono što je još potrebno da se uradi jeste, procena rizika radnih mesta.

Ugovor je podržao i sekreterijat za rad zapošljavanje i ravnospravnost polova, kao i Vlada Vojvodine, odnosno sekreterijat za zdravstveno socijalnu politiku.

Subotička bolnica ima 1254 zaposlena lica, a njih 1230 pripada nekom od 6 sindikata, od kojih su tri reprezentativna. Bez obzira na to što ne pripadaju svi reprezentativnih sindikatima, kolektivni ugovor odnosi se na sve zaposlene u bolnici.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 nedelju
Komentara: 4
Pregleda: 4860
Povezane teme

subotička bolnica

Goran Bićanin

kolektivni ugovor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.