• Pregleda: 3578

Ko je organizator Dužijance?

Ko je organizator Dužijance?

Hrvatski kulturni centar Bunjevačko kolo je sebe protivzakonito proglasio organizatorom ovogodišnje 100-te Dužijance, tvrdi Savez bačkih Bunjevaca. Prema rečima predsednika Saveza bačkih Bunjevaca Mirka Bajića, za organizacioni odbor ove manifestacije prijavila se se dva društva, HKC Bunjevačko kolo i Bunjevačka matica.

Iako nigde zvanično nije objavljeno da je organizacioni odbor izabran, HKC Bunjevačko kolo, izašlo je u javnost sa detaljima manifestacije, predstavljajući se kao organizacioni odbor. Savez bačkih Bunjevaca zahteva od Bunjevačkog kola da se izjasni o tome ko im je dao ovlašćenje i finansije za organizaciju, a od gradonačelnika Subotice da pod hitno reaguje, jer se kako kažu gradska manifestacija ne sme pretvoriti u manifestaciju jedne nacionalne manjine.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

4
gradjanin Odgovori
Sta se cudite ko im je dao organizaciju,od Opstine su dobili 3 miliona dinara za organizaciju iste( to je bar lako proveriti),proveriti sami pa se onda zapitajte http://www.subotica.rs/sr/239/konkursi-i-oglasi Rešenje o raspodeli sredstava budžeta Grada Subotice za finansiranje ili sufinansiranje programa ili projekata u kulturi u 2011. godini
janko Odgovori
Svi se guraju u organizaciju dobrog biznisa kako bi profitirali naročito ove naše siromašne političke stranke. Znam da je do sada za organizaciju Dužijance puno pomogla Katolička crkva a ove godine se to nekako sve zaboravilo.
Zvir Odgovori
Stvarno,šta imadu Hrvati s Bunjevačkim običajem Dužijanca?Baš bi mogo Bajić otić u Vinkovce pa nek tamo objasni da već jedared i tamo Hrvati pristanu Šokcima otimat organizaciju Vinkovački jeseni ko što ode otimaje Bunjevcima Dužijancu.
Sniffyca Odgovori
Svi se otimaju za taj Organizacijski odbor ko da im to podize rejting u gradu. Mogu samo da zamislim kakvi su to ljudi i na kakvim pozicijama kad im Organizacijski odbor Dužijance mora podizati rejting. Volela bih da vidim kako bi se oni snasli sa kompletnom organizacijom kada isti samo znaju da lupaju sakom o sto a nista konkretno ne rade. Sto se tice "protivzakonitog proglasenja organizatora ovogodišnje 100-te Dužijance" ne znam samo odakle im ta informacija, i kakav to konkurs postoji za prijavu organizovanja manifestacije koja se vec godinama, a mozda i decenijama realizuje u HKC ""Bunjevacko kolo". Iza ovoga stoji nesto vise, jer puno njih smatra kako svi profitiraju od ovakvih manifestacija. Probajte sami organizovati nesto sto je na nivou grada pa cemo vas pitati koliko se novca zaradili. Verujem da cete biti u minusu. Svake godine ista prica, nikome ne odgovara kada je neko na "poziciji" i svi bi rado da smenjuju sve i svasta, a kada bi ti koji smenjuju dosli na zeljenu poziciju ne bi znali kako se zovu a kamoli da organizuju nesto poput Duzijance. Smatram da je ova manifestacija u dobrim rukama i da je ove godine posebna jer se stoti put proslavlja i prepuna je iznenadjenja. Vreme ce pokazati da je to njihovo "protivzakonito" ustvari izuzetno kvalitetno i vredno pohvale, a ne klevetanja i bespotrebnih komentara!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.