Komentara: 0
Pregleda: 3293

Klub putnika u Egiptu

17.10.2014. u 19:17h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Sinoć, 16. oktobra 2014. godine, je u prepunoj sali Omladinskog kluba "Skladište" svoja znanja i iskustvo nedavnog višemesečnog boravka u Egiptu sa članovima Kluba putnika Fondacije "Danilo Kiš" podelio Nemanja Mutić, diplomirani turizmolog iz Subotice i član Kluba putnika Fondacije.
Klub putnika u Egiptu

Nemanja nas je u svom opsežnom i zanimljivom interaktivnom predavanju odveo u Arapsku Republiku Egipat, poznatu po svojoj drevnoj civilizaciji, faraonima, zagonetnoj Sfingi i Velikim piramidama. Egipat je dugo bio centar arapske i islamske književnosti, arhitekture i primenjene umetnosti. U centralnom Egiptu, nalazi se veliki broj arheoloških nalazišta kao što su hram u Karnaku i Dolina kraljeva. Danas je Egipat važan politički i kulturni centar Bliskog istoka. Prisutnima je za vreme predavanja bio služen i egipatski čaj karkade, u kome su takođe mogli da uživaju.

Gost predavač Nemanja Mutić je diplomirani turizmolog, stručni saradnik Srednje ekonomske škole u Subotici, predavač na radionicama i obukama na temu turizma i višegodišnji turistički vodič. Nemanja je živeo i radio u zemljama Evrope, Azije i Afrike. Zaljubljenik je u avanture i promoter neklasičnih (masovnih) putovanja.

Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" okuplja svetske putnike i putnice, turiste i avanturiste i one koji to tek treba da postanu. Zanimljive priče sa putovanja, korisni saveti kako putovati lako, brzo i povoljno, inspiracija za neka nova putovanja, razmena iskustava, upoznavanje sa kolegama putnicima...

Dva puta mesečno, u Omladinskom klubu "Skladište", na neformalnim okupljanjima Kluba putnika razmenjuju se priče i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se degustacije i prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, razmenjuju se autostoperski i ostali vodiči, čuje se muzika inspirisana putovanjima, a imate priliku i da se informišete i naučite o kulturama koje vas zanimaju i privlače.

Uz podršku Fondacije "Danilo Kiš", a u okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu", posetioci Kluba putnika mogu da pozovu i odaberu gostujuće predavače, kao i da predlože zemlje koje bi voleli bolje da upoznaju.

Klub vodi i animira Igor Mijić, student geografije, putnik i avanturista iz Subotice. Ulaz je slobodan.

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Klub putnika u Egiptu Klub putnika u Egiptu Klub putnika u Egiptu Klub putnika u Egiptu Klub putnika u Egiptu Klub putnika u Egiptu Klub putnika u Egiptu Klub putnika u Egiptu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3293
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.