Komentara: 17
Pregleda: 12776

Kinezi novi vlasnici ATB Sever-a

26.10.2011. u 17:50h
Izvor: RTV Yueco
Kinezi novi vlasnici ATB Sever-a

Fabrika elektromotora i malih mašina ATB Sever dobila je novog vlasnika, kinesku kompaniju Volong grupa, objavila je "Politika" pozivajući se na obaveštenje o promeni vlasništva koje je Izvršni odbor ATB grupe iz Beča poslao je svojim fabrikama.

U saopštenju se navodi da je nakon intenzivnih pregovora u poslednje dve sedmice dr Matias Šmit, kao poverenik A-tek grupe svoj udeo od 97,94 odsto u ATB grupaciji preneo na Volong grupu. U saopštenju se ne navodi za koji iznos je kineskoj kompaniji prodat većinski paket akcija, ali je poznato da je od prošle godine bečka kompanija Mirka Kovača A-tek u stečaju koji se smatra drugim po veličini u Austriji.

Iz sedišta ATB grupacije kaže se da se Volong grupa smatra jednim od najvećih proizvođača elektromotora u Kini, a da je preuzimanje ATB grupe prilika da svoju proizvodnju internacionalizuju. Prema ovom saopštenju proizvodni program i tržišta Volonga i ATB-a se dopunjuju. Volong grupa preuzeće i sve lokacije i sve zaposlene iz ATB grupe širom sveta, a kako se navodi iz Izvršnog odbora ATB grupe, sa svim njihovim pravima i obavezama.

To za subotičku fabriku koju je kupio ATB Sever, znači da im je kompanija Volong novi vlasnik. Prema ugovoru austrijske i kineske kompanije strateški cilj je finansijsko jačanje i proširenje ATB grupe. Predsednik i većinski vlasnik Volong grupe Jinčeng Čen imenovao je u Nadzorni odbor ATB grupe, a izmenjen je i sastav Izvršnog odbora.

Predstavnici novog kineskog vlasnika u više navrata boravili su u ATB Severu u Subotici analizirajući poslovanje fabrike koja poslednjih godina smanjuje proizvodnju i otpušta radnike te od 10 proizvodnih pogona još rade samo dva. Inače, fabriku Sever pre šest godina kupio je austrijski A-tek za nešto preko 300.000 evra. Fabriku je tužilo gotovo dve hiljade njegovih bivših radnika zbog neisplaćene razlike u zaradama od 1997. godine do privatizacije.

Napomena:
Na našem sajtu možete pronaći aktuelne oglase za Posao u Subotici, od kojih, u okviru ovog članka izdvajamo:
ATB Sever d.o.o. - Prevodilac za kineski jezik, Referent prodaje, Referent nabavke

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 12776
Povezane teme

radnici Severa

atb sever

privatizacija atb server

volong holding

kinezi

kineska kompanija

prodaja severa

volong grupa

wolong electric group

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.