Komentara: 0
Pregleda: 1610

Kik boks: Spartak osvojio 9 medalja na turniru "Mostonga 2018" u Somboru

27.02.2018. u 10:40h
Izvor: Subotica.com
Posle obavljenih zimskih priprema kik bokseri subotičkog Spartaka su isprobali formu za vikend u Somboru, na međunarnom turniru "Mostonga 2018", u disciplini Sanda. Subotičani su imali 9 takmičara i osvojili isto toliko medalja.
Kik boks: Spartak osvojio 9 medalja na turniru "Mostonga 2018" u Somboru

Kik boks klub "Spartak" na međunarodnom turniru u Somboru, na kojem je nastupilo 110 taklmičara iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, osvojio je po četiri zlatne i srebrne medalje, kao i jednu bronzanu.

Predrag Buljovčić je osvojio bronzanu medalju. Posle poraza u eliminacionoj borbi od takmičara iz Sombora, u kadetskoj konkurenciji. Meč je bio dinamičan u tri izjednačene runde, gde je treća runda donela bodovnu prednost domaćem takmičaru.

Srebrnu medalju osvojila je u finalu Tanja Buljovčić, pionirka, posle poraza na bodove od rivalke Iz Vršca, kao i Mihailo Antić, koji se okitio srebrnim odličjem, posle poraza od nadmoćnijeg protivnika u kadetskoj konkurenciji -54 kg.

Posle efekne pobede nad takmičarem u BiH u eliminacija u kategoriji -52 kg, Mihajlo Janković je zaustavljen u finalu, bacačkim tehnikama protivnika, te se morao zadovoljiti srebrnom medaljom.

Senior Stefan Velimirović -65 kg je bio nadmoćniji u udaračkim tehnikama, ali ne i u pokušajima da baci fizički snažnijeg i težeg protivnika Iz Vršca, gde je i izgubio ključne poene i izgubio finalnu borbu.

Zlato u finalnoj borbi osvojio je Mario Ćopić, kadet 90 kg, posle tehnički dobro vođene borbe. Najbolji u kadetskoj kategoriji -65 kg je bio i Sergej Vračar.

Junior Goran Sedlak 55 kg je kao početnik pobedio takmičara iz Sombora, kojem to bio prvi poraz u karijeri, što je bilo iznenađenje na turniru.

Četvrto zlato je osvojio senior -80 kg Đorđe Todić u dva sjajna meča gde je u eliminacijama i finalu ostvario pobede i impresionirao publiku snagom i tehnikama na borilištu.

- Kao i predhodnih godina, ovaj turnir početkom sezone nam pokazuje do kog nivoa smo podigli sportsku formu i na koje takmičare možemo da računamo tokom naredne sezone - kaže Veselin Bunčić, trener KBK "Spartak".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1610
Povezane teme

kik boks klub spartak

kik boks

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.