Komentara: 0
Pregleda: 1826

Katolički i pravoslavni radio u tajm-šeringu

05.03.2009. u 17:27h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Katolički i pravoslavni radio u tajm-šeringu

Jednu od lokalnih radio frekvencija u Subotici i Somboru dobile su Katolička i Srpska pravoslavna crkva za svoje radio programe, i to po principu tajm-šeringa. U okviru Katoličke crkve u Subotici većtri godine postoji Radio Marija, koji je imao svoju samostalnu frekvenciju, i emitovao program 24 sata, dok se u okviru SPC tek oformio Radio Slavoslavlje, i uskoro bi trebalo da krene sa programom.

U novonastaloj situaciji, dve crkve će emitovati tzv. sendvičprogram, a svaka će na raspolaganju imati 12 sati, koji će biti korišteni po potrebi i u skladu sa aktivnostima crkava.

Čaba Kovač, urednik programa Radio Marije, kaže da će ovaj radio imati celodnevne programe na mađarskom i hrvatskom jeziku, a pored Subotice i Sombora, Radio Marija će emitovati programe i u Novom Sadu i Plandištu kod Vršca.

- OD RRA smo tražili u stvari još jednu frekvenciju kako bismo mogli emitovati celodnevni program na mađarskom jeziku na jednoj, a na drugoj na slovenskim jezicima - hrvatskom, slovačkom, češkom...

Nadamo se da ćemo u nekoj novoj podeli frekvencija ipak uspeti da to ostvarimo, a dotad ćemo sa Slavoslavljem u okviru 24 sata deliti ovu jednu frekvenciju. Većsmo napravili konkretne dogovore, i taj program rada će se primeniti čim Slavoslavlje počne sa emitovanjem. Mi radimo kao i do sada, a program nećemo ni ubuduće menjati, većće deo koji se neće moći slušati radijski emitovati preko kablovskog sistema - kaže Kovač.

Radio Marija je osnovan u Italiji 1987. godine, a program se emituje u 42 zemlje na svim kontinentima. Sadržaj čine molitve i prenosi misa, drugi deo obuhvata tumačenje jevanđelja, a trećina programa posvećena je opštim temama - kulturi, društvenim dešavanjima, zdravlju, itd. Radio je vrlo popularan, i kako kaže Čaba Kovač, svakodnevno se javljaju slušaoci koji i sami učestvuju u programu u okviru kontakt emisija.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1826
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.