• Pregleda: 1657

Kasačka sezona na hipodromu počinje u nedelju

Sve je spremno za početak sezone i 1. trkački dan koji je na programu u nedelju, 22. aprila na Subotičkom hipodromu. Na otvaranju sezone održaće se 10 trka.
Kasačka sezona na hipodromu počinje u nedelju

Konjički klub "Bačka" iza sebe ima odličnu sezonu, a ove godine rukovodstvo će pokušati da digne lestvicu više, da u saradnji sa lokalnom samoupravom nacionalnim i pokrajinskim savezima i ljubiteljima konjičkog sporta napravi iskorak i još više pozicionira Suboticu kao centar konjičkih trka.

Prvi trkački dan u sezoni, simboličnog imena „Otvaranje sezone 2018“ održaće se u nedelju. Organizatori su pripremili čak deset kvalitetnih kasačkih trka za prvi susret sa ljubiteljima plemenitih životinja, a program počinje u 14 časova.

Prema rečima Miodraga Zagorca, predsednika Konjičkog kluba "Bačka", pripreme za sezonu bile su uspešne, a kasačka takmičenja u 2018. godini obeležiće trke čuvenog Kasačkog derbija koji će biti održan upravo na Hipodromu u Subotici.

Prve dve trke koje će okupiti grla francuskog porekla, nose naziv "Tour de France" i trči se na 2150 metara iz autostarta. Trka "Grand motors" počinje u 15 časova, zatim redom slede, na svakih pola sata, sve do poslednje trke koja počinje u 18:30 časova.

U nedelju se očekuje toplo i sunčano vreme, ali sa dosta vetra, što bi moglo da odmogne takmičarima u cilju ostvarivanja očekivanih rezultata.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.