Komentara: 0
Pregleda: 2319

Kasa i Bunjik isključeni iz SVM-a

11.02.2010. u 19:20h
Izvor: RTV Yueco
<p>Počasni predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa i biv&scaron;i predsednik saveta ove stranke Zoltan Bunjik iskjljučeni su iz članstva, saop&scaron;teno je sinoć nakon zavr&scaron;etka sednice Disciplinske komisije stranke.</p>
Kasa i Bunjik isključeni iz SVM-a

U saopštenju se navodi da su Kasa i Bunjik kritikovali odluke predsedništva i funkcionera SVM, i omalovažavali političke poteza rukovodstva stranke, što predstavlja disciplinski prekršaj. Kasa je za beogradske medije naveo da je sednica ove komisije "farsa", dok je Bunjik u izjavi za našu televiziju naveo da se radi revanšizmu.

Kako se navodi u saopštenju Disciplinske komisije izdatom nakon sednice, Bunjik je isključen jer je u više navrata na raznim internet sajtovima kritikovao odluke predsedništva i funkcionera SVM i omaložavao političke poteze rukovodstva SVM. Kasa je isključen jer je, kako se navodi u saopštenju, u izjavama za štampu omaložavao rukovodstvo SVM, iskrivljavao činjenice vezane za političke odluke SVM-a. Vest o njihovom isključenju preneli su gotovo svi mediji u zemlji.

Jožef Kasa je u izjavi za B92 izjavio da on stoji iza svojih reči i da je sednica, kako on kaže, bila farsa. On svojim bivšim partijskim drugovima zamera i to što su umesto da nesporazum reše dijalogom odlučili da njega i Bunjika pozovu pred disciplinsku komisiju. Bunjik je ocenio da na sednici komisije nije iznet niti jedan dokaz tvrdnji koje mu se stavljaju na teret jer on, kako tvrdi, javno nikada nije kritikovao politiku stranke i njenog lidera, već samo na partijskim sastancima i internet prepisci sa prijateljima.

Isključenje Bunjika i Kase nije iznenadilo politikologa Boška Kovačevića. On kaže je ovim postupkom SVM pokazao je da ima problema sa unutrašnjom demokratijom i demonstrirao strah da će se stranka podeliti. Po njegovom mišljenju, poslednji potezi SVM-a dovešće do apstinencije njihovih dosadašnjih birača na sledećim izborima.

Do sukoba Kase i Bunjika sa jedne strane i SVM-a sa druge, došlo je nedugo nakon odluke da SVM ne podrži budžet Srbije. Kasa i Bunjik su tu odluku, ali i pojedine druge postupke SVM-a koje su usledile, dovodili u pitanje, što je na kraju rezultiralo njegovim iskučenjem, koje kako piše dnevni list Danas inicirao lično sadašnji predsednik stranke Ištvan Pastor.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2319
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.