Komentara: 1
Pregleda: 2258

Karikaturisti Milenku Kosanoviću "Klasovo majstorsko pero"

18.04.2016. u 13:59h
Izvor: Subotičke novine
Na sednici Saveta 24. Međunarodnog festivala satire i humora u Kruševcu „Zlatna kaciga”, Milenku Kosanoviću, karikaturisti iz Subotice dodeljena je nagrada „Klasovo majstorsko pero” u velikoj konkurenciji 15 karikaturista.
Karikaturisti Milenku Kosanoviću "Klasovo majstorsko pero"

Na Festivalu je učestvovalo svojim radovima 220 autora iz 40 zemalja, a Milenko Kosanović, karikaturista iz Subotice dobitnik je nagrade „Klasovo majstorsko pero”, u velikoj konkurenciji 15 poznatih karikaturista.  Nagrada mu je dodeljena za dosadašnji rad, a na ovom festivalu nagrađivan je više puta.

- Svako priznanje u ovom esnafu je bitno, jer je možda je i neki parametar za dobar rad.  Klasovo pero je nešto posebno, jer je Klas ostavio trag u našem novinarstvu, a uz to bio mi je, moglo bi se reći mentor za karikaturu, jer sam kao mlad autor odlazio do njega u redakciju „Ilustrovane politike” i prihvatao njegove dobronamerne i korisne savete za dalji rad, kaže Milenko Kosanović za "Subotičke novine".

Kosanović je inače dobitnik preko stotinu nagrada, tačno 129 nagrada, iz zemlje i sveta. Odluku o priznanjima u Kruševcu doneli su dosadašnji dobitnici nagrada, među kojima je i dramska umetnica Rada Đuričin, kojoj je ove godine dodeljena nagrada za životno delo, a karikaturisti Nedeljku Uboviću dodeljeno je priznanje „Vitez od Čarapanije - Ser Hardi”.

Ovogodišnja nagrada „Zlatna kaciga” za karikaturu pripala je Toši Borkoviću, karikaturisti "Večernjih novosti", a Aleksandar Čotrić je nagrađen za najbolji aforizam. Dodeljene su i druge nagrade za radove na određene teme, a sva priznanja su uručena 1. aprila, na završnoj večeri smotre koju organizuje Kulturni centar Kruševca.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 8 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2258

Povezana vest

Povezane teme

milenko kosanovic

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.