• Pregleda: 1306

Karate: Sedam medalja Spartak Enpija sa Svetskog prvenstva u Češkoj

Od 11. do 13. oktobra u Karlovim Varima, u Češkoj, održano je Svetsko prvenstvo u okviru Svetske Šotokan karate-do organizacije Ujedinjenih nacija, na kojem su, sa uspehom, nastupili i karatisti "Spartak Enpija".
Karate: Sedam medalja Spartak Enpija sa Svetskog prvenstva u Češkoj

Prema rečima predsednika Karate kluba "Spartak-Enpi", Milana Poledice, ovo je bilo njihovo najvažnije takmičenje u 2019. godini i donelo je najveći uspeh u tekućoj godini. U konkurenciji preko 2.200 takmičara iz 35 država iz celog sveta Subotičani su se iz Češke vratili sa 7 medalja, i to - dve zlatne, tri srebrne i dve bronzane.

Zlato sa ženskim seniorskim kata timom osvojila je Elvira Bognič, dok je Nenad Kolar bio najuspešniji u borbama, u kategoriji nada (do 35kg). Sa dve srebrne medalje okitila se Nađa Cvijin (borbe pojedinačno 55kg i ekipno - miks tim). Kadet Dario Buljovčić je došao do srebra u ekipnoj konkurenciji miks tima.

Elvira Bognič

Tzv. "drvenim" medaljama oko vrata morali su se zadovoljiti Ema Kopilović (nada, borbe pojedinačko, do 35kg) i senior Vladan Grbić koji je do svoje nagrade došao u ekipnim borbama.

Pored osvajača medalja istakli su se i Bendžamin Osvald (4. mesto u kategoriji pionira), Ivan Uzelac, Nikola Uzelac i Sergej Pokornić.

Nenad Kolar (1. mesto)

Reprezentacija Srbije zauzela je 5. mesto u generalnom plasmanu.

Predstojećeg vikenda takmičare "Spartak Enpija" očekuje nastup na tradicionalnom turniru "Zlatna pesnica" u Odžacima, a već sledećeg  na Kupu Vojvodine u Bečeju.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
djordje Odgovori
Svetsko prvenstvo....ahahaha...haha. Ali za nepriznatu federaciju. Već u Ns imate jos jednog svetskog i evropskog prvaka...komedija
Djare
Reci mi 'prijatelju' , od kada je biti prvi od 2 hiljade ljudi KOMEDIJA ?!
malter Odgovori
je l' tebe boli sto se deca takmice? tuzan komentar. oduvek je bilo vise federacija u karateu, i nekoliko svetskih / evropskih prvenstava.
Matori Odgovori
''Svetsko prvenstvo u okviru Svetske Šotokan karate-do organizacije Ujedinjenih nacija,''
sta tu nije jasno ?
Jesi li ti bar prvak u svojoj ulici ?
jaca Odgovori
MATORI@- Privatna organizacija. Osnovana od strane isfrustriranih tipova koji su oterani iz zvanično priznate federacije. Osnovani radi bogaćenja pojedinaca kroz otimanje od roditelja kroz razne članarine,polaganje za pojaseve,naduvana putovanja, pehare...itd. Inače svetskog prvaka ima i Mali Idjoš ;))
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.