Komentara: 22
Pregleda: 3350

Kanalizacija u Kertvarošu

09.12.2011. u 16:20h
Izvor: RTV Yueco
Kanalizacija u Kertvarošu

Ulice Gutembergova, Heroja Pinkija i Zoltana Gudelja u MZ Kertvaroš u narednih 45 radnih dana dobiće kanalizaciju. 600 metara sekundarne kanalizacione mreže u vrednosti od oko 6 miliona dinara, koje je jednim delom finansiralo JKP Vodovod i Kanalizacija, počelo je sa postavljenjam u zemlju. Posao za izvođača radova putem tendera dobio je stalni partner subotičkog Vodovoda, Potiski vodovodi iz Horgoša.

Da bi se stvorili uslovi za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže na ovom delu, bilo je, pre svega potrebno izgraditi uređaj za prečišćavanje otpadnih voda, ali i nastaviti izgradnju kolektora 7, što je urađeno ove godine.

Izgradnja sekundarne kanalizacione mreže po ugovoru bi trebalo da bude završena za 45 radnih dana, što znači da će ovaj deo Kertvaroša uskoro imati rešen problem koji se tiče otpadnih voda.

Vodovod se prema rečima gradskih vlasti domaćinski ponašao i uspeo da sam obezbedi deo sredstava za obavljanje ovih radova. Ipak zbog nezavršenih radova na Kolektoru 2 i 7 kapaciteti izgradnje sekundarne kanalizacione mreže su ograničeni, ali se za sledeću godinu najavlju dalji radovi na oba kolektora.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 3350
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

mz kertvaroš

kanalizacija

gradnja kanalizacione mreže

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.