• Pregleda: 2990

Kanalizacija u Kertvarošu

Kanalizacija u Kertvarošu

Ulice Gutembergova, Heroja Pinkija i Zoltana Gudelja u MZ Kertvaroš u narednih 45 radnih dana dobiće kanalizaciju. 600 metara sekundarne kanalizacione mreže u vrednosti od oko 6 miliona dinara, koje je jednim delom finansiralo JKP Vodovod i Kanalizacija, počelo je sa postavljenjam u zemlju. Posao za izvođača radova putem tendera dobio je stalni partner subotičkog Vodovoda, Potiski vodovodi iz Horgoša.

Da bi se stvorili uslovi za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže na ovom delu, bilo je, pre svega potrebno izgraditi uređaj za prečišćavanje otpadnih voda, ali i nastaviti izgradnju kolektora 7, što je urađeno ove godine.

Izgradnja sekundarne kanalizacione mreže po ugovoru bi trebalo da bude završena za 45 radnih dana, što znači da će ovaj deo Kertvaroša uskoro imati rešen problem koji se tiče otpadnih voda.

Vodovod se prema rečima gradskih vlasti domaćinski ponašao i uspeo da sam obezbedi deo sredstava za obavljanje ovih radova. Ipak zbog nezavršenih radova na Kolektoru 2 i 7 kapaciteti izgradnje sekundarne kanalizacione mreže su ograničeni, ali se za sledeću godinu najavlju dalji radovi na oba kolektora.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

22
Dule Odgovori
Većina nas koja ovu vest čita/komentariše preko ovog sajta nema pojma kako je to nemati čistu vodu, kanalizaciju...
andy Odgovori
moram primetiti da mi je drago sto ovih dana citamo o pojacanim aktivnostima vodovoda. juce su neki ljudi na pescari dobili cistu vodu posle ko zna koliko decenija, danas neki u kertvarosu dobijaju kanalizaciju. a evo vec i nekih najava za gat, zorku, novo selo
mini Odgovori
Bravo! Zaista je lepo videti kako se resavaju neki problemi koji su za savremeni svet nezamislivi. Ne treba zaboraviti da, i pored toga što je Subotica medju najrazvijenijim lokalnim samoupravama u Srbiji, i dalje ima onih koji nemaju cistu vodu, resenu kanalizaciju, asfalt do svoje kuce. Ipak, ubrzanim tempom razvoja koji je primetan u poslednjih par godina, privlacenjem stranih investicija i slicno, Subotica postaje grad koji ima svetlu buducnost.
Radivoj Odgovori
Konačno smo i mi došli na red! Mnogi su nam obećavali, ali ništa. Ja ni dan danas nisam verovao da će od toga biti nešto. Ipak ne pije vodu ona "svi su oni isti". Hvala!
korektor Odgovori
Ovo je veoma dobar primer sistematskog rada.Jos ako sledece godine budu zaista zavrseni radovi na kolektorima 2 i 7, bice ostvaren znacajan napredak u pogledu razvoja kanalizacione mreze u gradu.
Peki Odgovori
Kada se asfaltira ulica to primeti veliki broj građana, međutim kada se urade vodovod ili kanalizacija, to se brzo zakopa i ne primeti niko osim onih koji imaju direktnu korist zbog toga. Ne treba zaboraviti da je vodovod zaista dosta uradio na razvoju vodovodne i kanalizacione mreže u prethodnom periodu.
milutin Odgovori
Kanalizacija u ovom delu Kertvaroša će poboljšati već razvijenu komunalnu infrastrukturu mesne zajednice.
mutic Odgovori
Pored novog asfalta u Partizanskih baza, stiže i kanalizacija za deo ulice koji je do sad nije imao.
VK Odgovori
Verujem da će kanalizacija mnogo značiti domaćinstvima koja su do sad bila van kanalizacione mreže.
gradjanin Odgovori
Čuo sam da su najavljeni radovi na vodovodu i za Zorku, Gat, Novo Selo i Mali Bajmok.
Omladina Odgovori
Dobro je dezurni, vidimo da ste na svojim radnim mestima...
Lea Odgovori
Samo napred, bice nam mnogo lakse posle izgradnje kanalizacije :)
Marko Odgovori
Lepo je to što se gradi bazen na prozivci, ali ovo su prave stvari. Omogućiti ljudima korišćenje osnovnih komunalnih usluga.
Miki Odgovori
Svaka cast! I treba da se ulaze u ovakve stvari.
Bojan Odgovori
Posle asfaltiranih ulica širom grada, iskopavanja kanala na Zorci, postavljanja vodovoda i kanalizacija uz ovo što se sada najavljuje, svi komentari vezani za neravnomerni razvoj grada su glupost!
gorki Odgovori
Sramota je što do sada nisu rešeni komunalni problemi koji se vezuju za osnovne potrebe ljudi, ali dobro je što se radi na tome.
Splinter Odgovori
Objavljen rat septičkim jamama!!!
Ivan Odgovori
Sto vise glupih i nepismenih komentara, to manje glasova na izborima.
Zasto Odgovori
Zasto svaku temu povezujete sa izborima i glasanjem? Treba da se radujemo sto nam se grad obnavlja...sta u tome ima lose?
Anita Odgovori
Izgradnja vodovoda nije senzacionalna vest za 21.vek ali je pohvalno što se rešava i taj problem ljudi.
Antun Odgovori
Nema razloga za negativne komentare, vodovod investira u vodovodnu mrežu, sasvim normalna pojava.
Inna Odgovori
Svaka cast! Veoma vazna stavka za Kertvaros!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.