Komentara: 0
Pregleda: 4383

Kampini odobreno preuzimanje Mlekare Subotica

26.04.2012. u 21:44h
Izvor: SuMedija
Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je holandskoj kompaniji Frisland Kampina (FrieslandCampina) preuzimanje Imleka i Mlekare Subotica, objavila je na svom sajtu Sinteza invest group.
Kampini odobreno preuzimanje Mlekare Subotica

Kako se navodi, Komisija je objavila na svom sajtu rešenje kojim se u skraćenom postupku „odobrava koncentracija učesnika na tržištu" koje nastaje sticanjem udela Imleka i Mlekare Subotica od strane pomenute holandske kompanije.

Početkom februara kompanija Salford Capital Partners, vlasnik pomenutih mlekara, objavila je da je potpisan Memorandum o razumevanju sa Frisland Kampinom te da očekuju da će dogovor biti finaliziran u narednih nekoliko meseci.

Cena akcija Imleka se krajem protekle nedelje blago spustila ispod ravnotežnog nivoa od 3.000 dinara da bi se juče ponovo vratila sa velikim obimom na pomunutu cenu gde tržišta kapitalizacija najveće srpske mlekare iznosi oko 26,1 milijardu dinara (234 miliona evra).

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4383
Povezane teme

mlekara subotica

kampina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.