Komentara: 0
Pregleda: 1898

Kampanja "HIV ključne reči - zaštiti se znanjem"

12.06.2013. u 16:19h
Izvor: RTV City
U srednjoj ekonomskoj školi „Bosa Milićević“ održala se dvočasovna edukativna kampanja pod nazivom „HIV ključne reči - zaštiti se znanjem“ kojoj su prisustvovali učenici trećih razreda a kampanju su realizovali Ministarstvo zdravlja , Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo omladine i sporta u 20 gradova širom zemlje.
Kampanja "HIV ključne reči - zaštiti se znanjem"

Većina mladih procenjuje da im je znanje koje imaju o AIDSu i HIVu dovoljno ali se pokazuje da nemali broj njih ne zna dovoljno i da nisu ni svesni tog neznanja Ovi časovi su praćeni evaluacijom koja će omogućiti da se ovaj vid edukacije unapredi u skladu sa potrebama učenika kao i da se tako unapređen sprovodi i u narednoj školskoj godini u još većem broju škola.

Kampanja „Hiv ključne reči“ ima za osnovni cilj da na zanimljiv način mladima prenese suštinska znanja o HIVu , načinu prevencije i značaju savetovanja i testiranja na HIV kao i razbijanje predrasuda među mladima , ciljna grupa su srednjoškolci odnosno treći razredi jer je to period u kome su najizloženiji rizicima oboljevanja od ove neizlečive bolesti. Objasnila je dr Gordana Krtinić epidemiolog  Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije, početkom 2013. godine u Srbiji ima 1715 osoba koje žive sa HIV-om ali se procenjuje da ih ima još toliko koje ne znaju da su inficirane virusom. U Severnobačkom okrugu od 1985. godine od kada se vodi evidencija, 52 osobe su registrovane kao obolele od HIV-a.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1898
Povezane teme

hiv

hiv testiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.