Komentara: 19
Pregleda: 8729

Kako su birani popisivači za predstojeći popis stanovništva u Subotici?

18.08.2011. u 22:10h
Izvor: RTV Yueco
Kako su birani popisivači za predstojeći popis stanovništva u Subotici?

Predsednik Saveza bačkih Bunjevaca Mirko Bajić rekao je da se za predstojeći popis stanovništva vodi kampanja protiv Bunjevaca, kako od strane katoličke crkve, tako i od strane DSHV-a i DS-a.

Prema njegovim rečima, ispred Crvke Svetog roka deljen je propagandni materijal u kom se poziva da se katolički vernici izjasne kao Hrvati. Iz tog razloga i oni su krenuli u kampanju pod nazivom “Izjasni se slobodno, nacionalna pripadnost bunjevac, maternji jezik bunjevački”.

Takođe u Savezu bačkih Bunjevaca navode da se dovodi u pitanje legalnost odabira instruktora, kao i popisivača za predstojeći popis stanovništva, jer su, kako tvrdi Bajić, i za taj posao odabrana samo stranačko opredeljena lica, što znači da je prijava nezaposlenih lica, ili studenata samo farsa.

Savez Bačkih Bunjevaca traži da se sva stranačka lica povuku sa pozicija popisivača, ili instruktora, kao što je to urađeno u Novom Sadu.


Potpredsednik Gradskog Odbora Demoksratke Stranke Nenad Ivanišević odbacio je optužbe Saveza bačkih Bunjevaca, istakavši da ova stranka ni na koji način ne želi da učestvuje u popisu stanovništva, jer je za taj posao odgovoran isključivo Republički zavod za statistiku.

Ivanišević tvrdi da je u poslednje vreme, kako se bliže izbori, moderno napadati Demokratsku stranku, a ovaj slučaj karakteriše nepoznavanjem zakona o popisu stanovništva.


Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 8729
Povezane teme

Nenad Ivanišević

bunjevci

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

popis stanovništva

popis u subotici

popisivači

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.