Komentara: 17
Pregleda: 10541

Kafići od 06 do 23 časa?

14.02.2011. u 17:21h
Izvor: RTV Yueco
Kafići od 06 do 23 časa?

Sekcija ugostitelja pri Opštem Udruženju preduzetnika Subotica nije zadovoljna predloženom radnom verzijom Opštinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata. Predloženom verzijom predviđeno je skraćenje radnog vremena objekata za prižanje usluga hrane i pića za sat vremena. U gradskoj upravu napominju da je u pitanju nacrt koji će biti iznošen na javne rasprave pri Udruženjima i da će tek nakon toga biti uobličena verzija oko kojoj će raspravljati Gradsko veće i Skupština grada.

Ako bude usvojena Opštinska odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, subotičani i njihovi gosti se više neće zabavljati do sitnih jutarnjih sati. Predložena radna verzija odluke predviđa da kafići i restorani radnim danima poslužuju goste od 6 do 23, vikendom i praznicima od 6 do 24, a u letnjem periodu od 6 do 01 posle ponoći.

Na današnjem skupu u Opštem Udruženju preduzetnika Subotica, ugostitelji su se usprotivili ovoj odluci. Kao glavni razlog navode to da u praksi Subotičani u grad izlaze tek oko 22, te da preduzetnici najveći deo, kako kažu, skromnog prometa ostvaruju u upravo u periodu koji po novoj odluci predviđa fajront – posle ponoći. Jedan od predloga koji je danas iznet jeste da se iz odluke izuzmu klubovi, koji u praksi rade u periodu od 22 do 04 ujutro.

U Gradskoj upravi smo dobili odgovor da je predložena radna verzija odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata početni nacrt, koji će se naći na javnim raspravama pred svim zainteresovanim stranama kako bi se ova oblast konačno uredila.

Pretpostavlja se da će javne rasprave o novom radnom vremenu trajati nekoliko meseci. Konačna vrezija će biti predočena Gradskom veću negde na leto, a poslednju reč će dati odbornici Skupštine grada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 10541
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.