Komentara: 11
Pregleda: 6411

Juniori FK "Spartak" dobili poziv da nastupaju za reprezentaciju Srbije

06.01.2015. u 12:48h
Izvor: Subotica.com
Dok seniorski kadar FK Spartak privodi kraju svoju zimsku pauzu, juniori Spartaka su veoma aktivni. Pored već tradicionalne MiniMaxi lige u kojoj se takmiče najmlađi polaznici Spartakove škole fudbala, ove godine su imali i zapažene nastupe na 42. Novogodišnjem turniru u malom fudbalu.
Juniori FK "Spartak" dobili poziv da nastupaju za reprezentaciju Srbije

Omladinci Spartaka na NG turniru voljom žreba nisu baš imali sreće pa su u nokaut fazi dobili teškog I iskusnog protivnika kojeg nažalost nisu uspeli pobediti.

Po rečima rukovodstva FK "Spartak", ono što je najvažnije u celoj priči oko Škole fudbala je to da su četiri juniora dobila pozive za najmlađe selekcije reprezentacije Srbije. Dominik Husar, Aleksa Đurasović, Mihajlo Baić i Roland Nađ, su dečaci iz Spartakove škole koji su radom i dobrim igrama privukli pažnju mnogih pa i ljudi iz skauting službi reprezentacije Srbije.

Dominik Husar, najstariji od pomenutih igrača, dobio je poziv za Pionirsku U15 reprezentacije Srbije koju predvodi Marko Mitrović. Pioniri se okupljaju od 04.-11.01. u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Dominik je član Spartkove škole već 5-6 godina, počeo je da trenira u FK Palić ali je ubrzo njegov talenat primećen te prelazi u Spartak. Prvi trener mu je bio Jožef Sili, a nakon njega su se smenjivali Ljubinković, Veselinović, Ristić..Ovo mu nije prvi poziv za reprezentativne selekcije, do sada je više puta pozivan u kampove FSS-a u Kući fudblala, ali ovo je ipak najznačajniji poziv do sada. Ovo je inače prvo okupljanje U15 reprezentacije, u planu je više prijateljskih utakmica a nadam se i da će uskoro da krenu i kvalifikacije za neko od takmičenja pod ukriljem FIFA i UEFA za ovo godište. Dominik igra na poziciji levog (centralnog) veznog igrača. Odlikuje ga jako dobar pregled igre I odličan dribbling. A subotički ljubitelji fudbala koji su redovni na utakmicama Pionira ga zovu ‘Mali Mesi’..Do sada je često na turnirima biran za najboljeg igrača a kvalitet dokazuje I kapitenskom trakom koju već četiri godine sa ponosom nosi u svom godištu. Pored fudbala, za koji, kako kaže, živi I škole u kojoj je odličan đak malo ima vremena za hobije ali to mu ne pada teško jer kaže da cela poridica živi za fudbal. Mlađi brat, Adam je takođe fudbaler u Spartaku a obojica gaje pozitivno rivalstvo.

Aleksa Đurasović I Mihajlo Baić, su dobili poziv za Zimsku školu fudbala za igrače rođene 2002. godine. Termin je 04.01.-11.01. a sve se odigrava u Kući fudbala u Staro jPazovi.

Aleksa igra na poziciji levog beka. Ovo mu je već peta sezona u Spartaku. Zbog svog talenta je prebačen u godinu dana stariju generaciju i odigrao je već jednu celu sezonu sa starijim dečacima što u tim godinama puno znači. Odličan pregled igre, tehnička obučenost, osećaj za centašut su nesporni kvaliteti mladog defanzivca Spartaka.

Mihajlo je napadač, takađe je zbog očiglednog talenta prekomandovan u godinu dana stariju selekciju. Obojica se čeliče sa starijim dečacima. Mihajlo igra na na poziciji špica I krilnog napadača, veoma je vredan na treninzima, odlikuje ga brzina, a golove postiže sa lakoćom.

Aleksa I Mihajlo su dečaci Spartaka koji su pod vođstvom Radojice Ristića, doneli veoma važna odličja u klub. Među kojima su: Drugo mesto na finalnom turniru MiniMaxi lige 2012 u Vranju kao I Prvo mesto na međunarodnom Carnex kupu 2013 u konkurenciji Crvene Zvezde,Partizana I Paoka.

Roland Nađ je najmlađi od pomenutih igrača. On se našao na širem spisku instruktorske službe FSS-a za igrače rođene 2003. godine. Oni su pozvani u Kuću fudbala u terminu od 12.01.- 19.01.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 6411
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.