Komentara: 2
Pregleda: 6208

Jubilej "Mini Jugoslavije"

01.05.2012. u 21:13h
Izvor: Pravda (dnevnik)
Čuvena "Mini Jugoslavija" okupiće i ove godine nostalgičare, a na imanju Blaška Gabrića, 2. maja organizuju deseti put proslavu sa pesmom i igrom "Od Vardara pa do Triglava".
Jubilej "Mini Jugoslavije"

Na imanju je, inače, sagrađena i planina Triglav, brdašce na kome se deca zimi sankaju i gradi se bazen, koji će nositi ime "Jadransko more". Povodom desetog jubileja od osnivanja "Mini Jugoslavije", tu će se okupiti više hiljada Subotičana, a tradicionalno dolaze autobusima i nostalgičari iz drugih gradova Srbije.

Uz kulturno-umetnički program sa pesmom i igrom „Od Vardara pa do Triglava“, priprema se i 25 kotlića, pasulj sa kobasicama i juneći paprikaš, a organizovano je i šahovsko prvenstvo, mali fudbal, karate, biciklizam – sa učesnicima iz svih šest država bivše Juge. Igraće se i stoni tenis i pikado. Ukupno će se takmičiti oko 450 ljudi, i to od devet ujutro, a druženje uz četiri kulturno-umetnička društva traje do kasno u noć. Uz zastave bivše Juge i ordenje za udarnički rad, kojim su okićeni mnogi posetioci "Mini Jugoslavije", oni koji su nekad gradili fabrike i pruge, a danas su još više nostalgični, dok gledaju kako propada sve što su stvarali.

Jubilej "Mini Jugoslavije"

Izvor: Pravda (dnevnik)
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 6208
Povezane teme

mini jugoslavija

Blaško Gabrić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.