Komentara: 8
Pregleda: 3922

Još uvek nepoznat uzrok požara u bolnici

14.07.2014. u 16:36h
Izvor: Magyar Szó
Zvanično se još uvek ne zna šta je uzrokovalo požar u subotičkoj Opštoj bolnici 14. juna, kada se zapalila krovna konstrukcija perionice zbog čega je tri sprata oblio dim nakon čega su se morali menjati prozori na ginekološkom i akušerskom, ortopedijskom i hirurškom odeljenju, gde se takođe moralo i ponovo krečiti. Radovi još nisu završeni u potpunosti.
Još uvek nepoznat uzrok požara u bolnici

Zbog dima su novorođene bebe odmah premeštene u drugi deo bolnice. A kako premeštanje ovog odeljenja ionako nije jednostavna svat zbog inkubatora i ostalih uređaja, prilika je iskorišćena i za obnovu neonatalnog odeljenja: menjaće se pod, biće uređeno grejanje i zidovi.

Ortopedija je u potpunosti premeštena: pacijenti su dobili dve sobe na očnom odeljenu, a bolnica u slučaju ovih bolesnika prima samo hitne slučajeve. Na ortopediji će biti menjani prozori, a već je krečeno i već je postavljen novi pod.

Na ginekološkom odeljenju su takođe promenili pod, a u apartmanu gde su ot toplote popucali prozori će se tek u bliskoj budućnosti izvršiti konstrukcija. Zbog vanrendnih prilika porodilje nakon 48 od porođaja šalju kući, dok žene koje se porađaju carskim rezom idu kući posle četiri dana mirovanja.

Iz tužilaštva smo saznali da je uzrok požara još uvek nepoznat, s obzirom da još nije stigao izveštaj iz policije.

Dr. Branja Milisavljević, zamenik direktora bolnice je za Mađar so izjavila da su dobili detaljno uverenje od policije koje svedoči o tome da je 14. juna izbio požar koji je uništio oko 80 kvadratnih metara u potpunosti, a 100 kvadratnih metara je oštećeno usled vatre. Spoljašnji klima-uređaj i pet prozora su izgorela, deset prozora je oštećeno. „Još uvek se ne zna tačno kolika je materijalna šteta. Trenutno je u toku obnova” – objašnjava zamenik direktora.

U poslednje dve godine je otvorena mogućnost da se odeljenju za novorođene bebe daruje odeća i pelene i mnogi i koriste ovu mogućnost. „Uvek su nam potrebne nove cucle, hranilice, pelene, krevetnina, veliki peškiri. Ali nam nedostaju i aparati za merenje nivoa bilirubina, za merenje nivoa kiseonika u krvi itd” – dodaje zamenik direktora.

Izvor: Magyar Szó
Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici Požar u subotičkoj bolnici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3922
Povezane teme

požar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.