Komentara: 0
Pregleda: 3529

Još mesec dana do završnog ispita

24.05.2011. u 22:52h
Izvor: RTV Yueco
Još mesec dana do završnog ispita

Ostalo je tačno mesec dana do završnog ispita koji će polagati osmaci u svim osnovnim školama u Srbiji. Osmi razredi u OŠ Matko Vuković od početka godine počeli su sa pripremom za pomenuti ispit koji će polagati iz maternjeg srpskog, odnosno hrvatskog jezika i iz matematike. Učenici su pre nešto manje od mesec dana radili i probni test, sličan onom završnom, i po svemu sudeći većina njih je već spremna za poslednji ispit u osnovnoj školi.

Trema od završnog ispita postoji što su i potvrdili neki od učenika osmih razreda, ali kažu da je to ona pozitivna treba koja ih podstiče da ispit urade što bolje.

U aprilu su osmaci radili probni test čiji su rezultati imali za cilj da pokažu koliko su učenici savladali gradivo koje će im biti zadato na završnom ispitu. I učenici i nastavnici zadovoljni su rezultatima, ali bez obzira na to sa pripremama se nastavlja i dalje.

Na završnom ispitu koji će biti održan 23. i 24. juna osmaci će dobiti test sa 50 odsto poznatih zadataka, 25 odsto delimično poznatih i 25 odsto nepoznatih zadataka.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3529
Povezane teme

završni ispit u osnovnim školama u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.