Komentara: 0
Pregleda: 1343

Još jedna nagrada za predstavu "Kus petlić" i Minju Peković

21.06.2022. u 13:35h
Izvor: Subotica.com
Na međunarodnom festivalu 46. Dani satire Fadila Hadžića u Zagrebu predstava "Kus Petlić" subotičkog Narodnog pozorišta osvojila je nagradu za najbolju predstavu, dok je Minja Peković proglašena za najbolju glumicu.
Još jedna nagrada za predstavu "Kus petlić" i Minju Peković

Međunarodni festival, postoji od 1976. godine, ove godine ugostio je 11 predstava iz Zagreba, Splita, Pule, Rijeke, Sarajeva, Beograda i Subotice.  Predstava "Kus petlić" subotičkog Narodnog pozorišta, odigrana je u prepunoj sali Pozorišta Kerempuh, a ansambl je nagrađen gromoglasnim aplauzom i ovacijama.

Petlići u Zagrebu - to je bilo neko čarobno veče! Nismo ni slutili da ćemo imati tako topao i srdačan prijem kod publike. Kao da su disali sa nama u istom ritmu. Bio je to jedan od onih trenutaka koji se zauvek pamte. Kada mi je javljeno za nagradu naježila sam se. Ovo je najveći pozorišni festival na kom sam imala priliku da učestvujem, te je ovom nagradom meni učinjena izuzetna čast - objašnjava Minja Peković, nagrađena glumica.

Još jedna nagrada za predstavu "Kus petlić" i Minju Peković

Predstava "Kus petlić", koja je rađena po tekstu Aleksandra Popovića, a u režiji Milana Neškovića, već je osvojila brojna priznanja u zemlji, a iz Zagreba je stiglo i prvo priznanje van granica Srbije.

- Ova predstava je, na svim festivalima na kojima je učestvovala tokom godine osvojila najprestižnije nagrade. Veliko mi je zadovoljstvo što možemo da sarađujemo sa takom eminentnim rediteljem kakav je Nešković. Nikako se ne sme umanjiti ni doprinos drugih kolega koji učestvuju u ovoj predstavi. Glumci su, glavne ženske i muške uloge, odigrali fantastično, sporedne uloge takođe, a sve pohvale i za tehničko vođstvo. Dakle, to je skup profesionalaca i velikih umetnika, pa me i ne čudi toliki broj nagrada - ponosno je istakao direktor Narodnog pozorišta, Miloš Nikolić

Još jedna nagrada za predstavu "Kus petlić" i Minju PekovićNikolić se osvrnuo i na nominaciju Tamaša Hajdua i Čile Pamer za nagradu "Patakijev prsten". 

- Ovo je izuzetno prestižna nagrada koja se svake godine dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na mađarskom jeziku u Vojvodini. Članovi drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta, Tamaš Hajdu i Čila Pamer nominovani su za ovu nagradu, što nam je velika čast. Hajdu je nominovan za ulogu u predstavi "Živi Pesak", a Pamer za ulogu u "Tri sestre" - zaključuju iz Narodnog pozorišta. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1343

Povezana vest

Povezane teme

miloš nikolić

pozorišna predstava

minja peković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.