Komentara: 0
Pregleda: 1653

Još jedna istorijska pobeda FK "Spartak ZV"

29.07.2010. u 23:38h
Izvor: RTV Yueco
Još jedna istorijska pobeda FK "Spartak ZV"

Još jedna istorijska pobeda Spartak Zlatibor vode! Juče u Novom Sadu, u utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu evrope, Spartak Zlatibor Voda – Dnjepar 2:1! Revanš u Ukrajini igra se za sedam dana.

Poveo je Spartak iz penala u 15. minutu. Jedanaesterac je skrivio Konopljanka, koji je igrao rukom u šesnatesrecu. Torbica je poslao loptu u jednu, a golmana Dnjepra u drugu stranu. Do tog trenutka, Spartak je bio bolji, nije se uplašio rivala, koji je i po snazi i po iskustvu favorit. Utisak je da su Ukrajinci pomalo i prepotentno ušli u meč. Ali, od vodećeg gola, Dnjepar se uozbiljio i vrlo brzo izjednačio. Spartakova odbrana bila je vrlo naivna. Lopta je kružila oko šesnaesterca Subotičana, Gomenjuk je nije ni zahvatio kako treba, ali sasvim dovoljno da prođe "šumu nogu" i prevari zaklonjenog Labusa. Početak drugog poluvremena obeležila je stopostotna šansa za napadača Voju Ubiparipa. Golman Dnjepra je odbio loptu, pravo na nogu Ubiparipu koji je sa dva, tri metra promašio gol! Imali su i Ukrajinci šansu da pobede, pogodili su stativu, a onda je u 89. minutu Aleksandar Nosković, koji je zamenio Ubiparipa, izveo odličan solo-prodor, srušen u šesnaestercu i ponovo - penal za Spartak, i ponovo Torbica - opet lopta u jednu, golman Dnjepra u drugu stranu.

Sve u svemu zaslužena pobeda borbenog i hrabrog Spartaka, u kojoj su nemerljiv doprinos dali pre svih kapiten Torbica, ali i sjajni komandant odbrane Vidak Bratić.

Put Novog Sada, gde se igrala utakmica jer gradski stadion ne ispunjava uslove UEFA, juče se uputilo preko 30 automobila iz Subotice, kao i nekoliko autobusa Spartakovih simpatizera. Gradske vlasti veruju da će se, ukoliko Spartak nastavi sa ovakvim partijama, sledeće sezone evropske utakmice igrati u Subotici, jer je to jedan od 9 gradova koji se kandidovao za obnovu stadiona.

Revanš meč je za nedelju dana u Dnjepropetrovskom. Spartak Zlatibor voda će u tom meču biti jači za beka Sinišu Stevanovića, koji je prvi susret preskočio zbog parnih kartona.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1653
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.