Komentara: 0
Pregleda: 2580

Još jedan zaraženi virusom H1N1

24.02.2011. u 03:16h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Još jedan zaraženi virusom H1N1

Zavod za javno zdravlje u Subotici prijavio je epidemiju gripa H1N1 zbog trostrukog povećanja broja (registrovanih) pacijenata sa simptomima ove bolesti u odnosu na prethodnih nedelju dana.

Odluka o proglašenju epidemije doneta je nakon smrti pacijenta kod kojeg je dijagnostikovan ovaj virus. U bolnici se trenutno nalazi još jedan bolesnik za kojeg lekari sumnjaju da je zaražen virusom H1 N1. Prema nezvaničnim izjavama, pacijent je član porodice preminulog.

Inače, Zavod za javno zdravlje Subotice protekle nedelje registrovao je 275 slučajeva bolesti sa simptomima gripa, i to je bio povod da se na čitavoj teritoriji Severnobačkog okruga proglasi epidemija ovog gripa. Takođe, Sekretarijat za zdravstvo Vojvodine doneo je odluku o zabrani posete bolnicama, upravo zbog velikog broja bolesnih sa simptomima gripa koji uzrokuje virus H1N1. Do sada je u Vojvodini od ove infekcije preminulo šest bolesnika.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2580
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.