Komentara: 64
Pregleda: 10380
Video

Još 111 pozitivnih na korona virus – policijski čas od subote u 13 do ponedeljka u 5 časova

02.04.2020. u 22:09h > 03.04.2020. u 00:05h
Izvor: Subotica.com
Još 111 pozitivnih na korona virus – policijski čas od subote u 13 do ponedeljka u 5 časova

Od jučerašnjeg izveštaja do danas u 15 časova testirani su uzorci 637 osoba od kojih je 111 pozitivno i 526 negativno na novi korona virus.

U Republici Srbiji je do sada registrovano ukupno 1.171 potvrđenih slučajeva COVID 19, dok je u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano ukupno 5.008 osoba koja su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. 

Kako se najveći porast broja zaraženih očekuje u narednim danima, doneta je odluka da se pooštre mere u borbi protiv ovog opakog virusa.

- Policijski čas će biti od subote od 13 časova do ponedeljka do 5 ujutru - istakao predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju posle sastanka sa kriznim štabom. - Odlučili smo da deo mera pooštrimo a deo da olakšamo. Prva je da zabranimo kretanje od 13 časova u subotu do ponedeljka. To ne važi za penzionere, oni će imati vreme koje je predviđeno za odlazak u prodavnicu. Neće moći da se okuplja više od dve osobe na jednom mestu.

Po novim merama, kućni ljubimci će od subote uveče moći da se šetaju, i to od 23 do jedan čas iza ponoći, isključivo na 200 metara od kuće. Vučić je ukazao da se ostavlja dovoljno vremena građanima da kupe sve što im treba za vikend, a onda da sede u kućama.

- U narednih 72 sata očekujemo povećan broj zaraženih i smrtnih slučajeva. Ovo nije predviđanje, ovo je nešto što je logično očekivati - rekao je Vučić i dodao da se u ovom trenutku na respiratorima nalazi 81 lice.

Još uvek se ne saopštava broj zaraženih po gradovima. Poslednji izveštaj je bio 29. marta uveče, kada smo saznali da u Subotici ima 15 zaraženih od korona virusa. Nažalost, od tada nije moguće doći do svežije informacije - gradska vlast upućuje na Ministarstvo zdravlja i Vladu Srbije, sa vrha "vraćaju nazad" u lokalnu sredinu... i tako u krug.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 64
Pregleda: 10380
Povezane teme

Aleksandar Vučić

vanredno stanje

korona virus

policijski čas

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.