Komentara: 7
Pregleda: 5243

JKP "Pogrebno" spremno za predstojeće praznike

30.10.2019. u 13:20h
Izvor: Subotica.com
Ove nedelje, rimokatolički vernici obeležiće praznik Svi sveti, posvećen svim svecima, dok će pravoslavni vernici obeležiti Zadušnice. Iz JKP "Pogrebno" kažu da su pripreme za predstojeće praznike u samoj završnici, sva groblja su pokošena, a takođe su intezivirani poslovi na čišćenju smeća i uređenju prostora.
JKP "Pogrebno" spremno za predstojeće praznike

Prema rečima Vesne Prćić, direktorke JKP "Pogrebno", košenje trave na svim grobljima je završeno 25. oktobra, kako bi sugrađani još taj vikend mogli da urede prostor oko grobnica i očiste spomenike, a polako se privode kraju i poslovi na prikupljanju smeća, kako bi u praznične dane posetioci mogli dostojanstveno da provedu vreme sa pokojnicima.

- Prihvatamo tradiciju i pratimo navike posetilaca groblja, te ćemo i ove godine produžiti radno vreme 1. novembra, kada će kapije groblja biti otvorene od 6 do 21 čas, s obzirom na to da je veliki broj posetilaca izrazio želju da noću, pri svetlu sveća, obiđu groblje. Narednog dana, 2. novembra, kada se obeležavaju Zadušnice, kapije će biti otvorene od 7 do 17 časova - kaže Prćić.

JKP "Pogrebno" spremno za predstojeće praznike

Zbog očekivano velikog broja posetilaca, iz JKP "Pogrebno" napominju da 1. novembra možda neće biti moguće da se kolima uđe u groblje, kako bi se teško pokretnim ili nepokretnim sugrađanima olakšao dolazak do grobnih mesta, te savetuju da za takve posete iskoriste rane jutarnje ili večernje časove, kada se očekuje manja gužva.

- Kao i svake godine, apelujemo na posetioce i da vode računa o svojim ličnim stvarima, a isto tako i stvarima koje ostavljaju na grobu, jer nam iskustvo govori da nisu svi posetioci dobronamerni i da ne dolaze svi radi posete grobova. Iz tog razloga je potrebno obratiti pažnju, iako verujem da ćemo u saradnji sa nadležnim organima i ove godine uspeti da takvih slučajeva ne bude - poručuje Prćić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5243

Povezana vest

Povezane teme

jkp pogrebno

vesna prćić

svi sveti

zadušnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.