Komentara: 10
Pregleda: 7521
Foto

Jesenji vašar cveća u znaku hrizantema

24.10.2019. u 17:44h
Izvor: Subotica.com
Saksijsko cveće, sezonske biljke, jednogodišnje i višegodišnje sadnice, lukovice i ukrasna grnčarija, samo su deo ponude proizvođača i izlagača koje je okupila jesenja izložba i vašar cveća "Garden flora", otvorena danas na malom šetalištu Trga republike.
Jesenji vašar cveća u znaku hrizantema

Već na početku prvog dana, interesovanje sugrađana za vašar cveća je veliko, a najviše se kupuju hrizanteme u svim bojama i veličinama, u susret predstojećim praznicima. Tako je i na štandu Silvie Bezdan iz Bajmoka, koja se zajedno sa suprugom više od dve decenije bavi proizvodnjom cveća.

- Trenutno se najviše kupuju hrizanteme u saksiji, više nego rezane, a cena se kreće od 100 do 250 dinara, u zavisnosti od veličine cveta - kaže naša sagovornica, koja svoje sadnice izlaže od prvog vašara. - Volim da učestvujem na ovoj manifestaciji, jer mi je mnogo lakše da budem na jednom mestu, nego da svaki dan trčim na drugo mesto po pijacama, a uz to, mnogo više prodam.

Jesenji vašar cveća u znaku hrizantema

Pored Silvie, jesenja izložba i vašar cveća je ove godine okupila još oko 15 njenih kolega pretežno iz Subotice i okolnih mesta, kao i nekoliko predstavnika starih zanata, prateće opreme hortikulture i grnčarije. Prema rečima organizatora, Arpada Kiša iz Udruženja seljaka Subotice, manifestacija podržava male, lokalne proizvođače kojima je, uz promociju i zaradu, ovaj vašar prilika i za druženje.

- Ovo je toliko fantastična manifestacija, da prodavci kada dođu i kada se sretnu, oni se izgrle, pozdravljaju i drago im je što se vide. Dakle, oni ne gledaju jedni na druge kao na konkurenciju, već se međusobno podržavaju i to je zaista lepo videti - poručuje Kiš.

Jesenji vašar cveća u znaku hrizantema

Vašar cveća biće otvoren do nedelje, 27. oktobra, svakog dana od 8 do 20 časova.

Izvor: Subotica.com
Jesenji sajam cveća "Garden flora" Jesenji sajam cveća "Garden flora" Jesenji sajam cveća "Garden flora" Jesenji sajam cveća "Garden flora" Jesenji sajam cveća "Garden flora" Jesenji sajam cveća "Garden flora" Jesenji sajam cveća "Garden flora" Jesenji sajam cveća "Garden flora"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 7521
Povezane teme

udruženje seljaka subotice

garden flora

izložba i vašar cveća i bašte

jesenji vašar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.