• Pregleda: 2083

Jesenje očitavanje vodomera počinje 15. septembra

JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica obaveštava potrošače u gradu i prigradskim naseljima da će ove godine jesenje očitavanje vodomera u domaćinstvima biti u septembru, a ne kao obično u oktobru - konkretno od 15. do 23. septembra kada će ovlašćena lica JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica obići će sva domaćinstva koja pripadaju kategoriji potrošača široke potrošnje i očitati stanje na vodomeru, na osnovu kojeg će početkom oktobra biti izdati obračuni.
Foto: Ilustracija
Jesenje očitavanje vodomera počinje 15. septembra

Ukoliko se neko od potrošača za vreme očitavanja ne bude nalazio na adresi lokacije vodomera, može sam očitati stanje na vodomeru i isto prijaviti u JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica, radnim danima, lično ili putem telefona broj 0800-000-024. Ovaj broj je besplatan za potrošače, a dostupan je svakim radnim danom od 07 do 15 sati i za sve druge vrste informacija, a potrošači ga mogu pozvati sa područja fiksne telefonije 024.

Registrovani korisnici stanje na vodomeru mogu prijaviti i preko internet stranice JKP "Vodovod i kanalizacija".

Evidentirano stanje sa vodomera odnosiće se na obračun utroška vode, kao i na usluge odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda za period od 2 meseca, odnosno za period avgust - septembar 2014.

Zaštita vodomera pred zimski period

Iz JKP "Vodovod i kanalizacija" apeluju na potrošače da je neophodno da uoči predstojeće zime zaštite od smrzavanja vodomere i unutrašnje vodovodne instalacije u svojim domaćinstvima. Do smrzavanja vodomera dolazi isključivo zbog neodgovarajuće zaštićenog vodomera, te je obaveza vlasnika priključka da nadoknadi troškove koji će eventualno nastati zbog smrzavanja vodomera. Obaveza preduzeća je da održava priključak, a obaveza potrošača je da vodi računa o unutrašnjim instalacijama objekta, te da se stara da vodomerno okno bude čisto, a vodomer dostupan za održavanje.

Ukoliko je vodomer postavljen plitko ili u podrumskim prostorijama bez prozora, potrebno je preko vodomera postaviti neki termoizolacioni materijal kao što su daske, stiropor ili slama. Zavijanje vodomera u krpe ne predstavlja dovoljnu zaštitu.

Sve uočene kvarove oko vodomera potrebno je prijaviti službi JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica na telefon 55-77-11. Cena zamene smrznutog vodomera iznosi 4.480,00 dinara za vodomere prečnika 13 mm i 20 mm, koji su i najzastupljeniji kod potrošača iz kategorije individualinih stambenih objekata i kod stambenih objekata zajedničkog stanovanja gde su problemi smrzavanja vodomera najviše izraženi.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
pista Odgovori
Ocitavanje stanja na vodomeru ce se vrsiti u sred tekuceg meseca, tako je bilo i prosle godine.
U medjuvremenu se najavljuje zahtev za povecanje cene, sto ce se verovatno i odobriti, tako je bilo i prosle godine.
Obracun se vrsi od 01. do 31. i sad pitanje koje postavih i prosle godine, ali ne dobih odgovor.
Na bazi cega se obracunava potrosnja i ostali nameti za period od 15. do 31., a akontacija se naplacuje po novoj tarifi.
Odgovor ce biti pa sve ce se iznivelisati u prolecnom obracunu.
Kako sam ja uvek u predplati zasto onda nemam i bonus kad se za svaki dinar minusa naplacuje kamata?

P.S.
Molim cenjene rukovodioce vodovoda da na ocitavanje posalju tehnicki pismene ljude sa sve identifikacionim tablicama, te da li tokom najavljenih 8 dana ocitavanja, angazujem dezurno lice jer se dolazak citaca stanja ne moze ni predpostaviti, ili kako zakljuciti da li su bili ili ne posto kod kuce neije bilo nikoga?
Milan024 Odgovori
...OCITAVANJE-POSKUPLJENJE(TJ.KOREKCIJA CENE)-pa opet:OCITAVANJE,-POVEĆANJE CENA USLUGE, i tako u krug. samo to znate. Demokratski, nema sta!!!!
edmujed Odgovori
divota
? Odgovori
Gde nađoste cenu zamene smrznutog vodomera 4.480,00 dinara?!
U cenovniku, na sajtu Vodovoda, lepo piše:
Zamena i popravka suvih, smrznutih istopljenih i oštećenih v.
 1/2 – 3/4
Bez PDV 4.643,90 din
PDV 20% 928,78 din
Sa PDV 5.572,68 din
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.