Komentara: 0
Pregleda: 2013

Jelka i za OŠ Sveti Sava

23.12.2008. u 07:53h
<p>Fondacija Neven je i danas nastavila sa akcijom darovanja jelke sa busenom. Ovaj put jelku je dobila Osnovna &scaron;kola &ldquo;Sveti Sava&rdquo; u Aleksandrovu,koja u svom dvori&scaron;tu imala nekoliko stabala ali je potrebno i dalje ozelenjavati dvori&scaron;te. Učenici će je okitatiti i za vreme praznika krasiće hodnik zgrade u koju pohađaju niži razredi a kasnije će ulep&scaron;avati dvori&scaron;te.</p>
Jelka i za OŠ Sveti Sava

Svake godine se na stotine stabala poseče tokom praznika i na taj način uništava se biološka ravnoteža. Ovom akcijom se edukuju deca već od najranije dobi o značaju ne samo jelke sa busenom već i prirode,jer bez zdrave prirodne sredine nema budućnosti. Osnovna škola “Sveti Sava” mnogo ulaže u ekološko obrazovanje dece. Oformljen je eko tim,eko patrola i čuvari prirode koji su zaduženi za očuvanje zelenih površina u dvorištu kao i da šire svest o značaju prirodne ranoteže među svojim vršnjacima. Škola u ima nekoliko sadnica,mađutim pojedine su stare stoga je potrebno da se obnavlja.

Razvijanje ekološke svesti je preko potrebna,naročito u vremenu kada na ulicama ima sve manje stabala i zelenila. Ljudi zaboravljaju na značaj prirode i njene blagodeti,a na ovom akcijom deca će uticati na odrasle da promene loše navike i ponovo počnu ceniti ono što nas okružuje.

Fondacija Neven je danas darivala poslednji objekat u okviru akcije “Samo smo pozajmili”. Sledeće godine akcija se nastavlja i nadaju se da će biti u mogućnosti više sadnica da obezbede. Akcija je ostvarena u saradnji sa Goranskim rasadnikom i JKP Čistoća i zelenilo.

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2013
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.