Komentara: 3
Pregleda: 7774

Jelena Pavlović dobitnica nagrade za farmaceuta godine

10.03.2019. u 14:10h
Izvor: Subotica.com
Jelena Pavlović dobitnica nagrade za farmaceuta godine

Naša sugrađanka Jelena Pavlović, specijalistkinja farmacije i portparolka Apoteke Subotica, dobitnica je nagrade "Prof. dr Jovan Tucakov" za 2018. godinu, koju Udruženje farmaceuta Vojvodine dodeljuje za postignute rezulate i izuzetan doprinos farmaceutskoj struci. Ova nagrada ustanovljena je prošle godine, kao jedino priznanje koje se dodeljuje farmaceutima u Vojvodini, a naša sugrađanka je drugi laureat ovog, kako kaže, za nju velikog priznanja.

- Nagrada mi znači kao nešto što me trenutno motiviše da radim još bolje, ali je za nju zaslužan i ceo kolektiv Apoteke Subotica, jer pojedinac ne može mnogo toga da uradi bez dobrog tima. Posebno mi je drago što ova vrsta nagrađivanja doprinosi i tome da se farmaceuti i uopšte ljudi iz farmaceutske struke prepoznaju, kako u očima javnosti, tako i u lokalnoj zajednici, da se istakne naša uloga u pružanju pomoći pacijentima, jer su farmaceuti nepresušan izvor znanja i veština, a takođe su i najdostupniji zdravstveni radnici, svakoga dana u pravo vreme, na pravom mestu da ponude savet i razreše neki problem ili dilemu pacijenata - priča Jelena.

Jelena Pavlović dobitnica nagrade za farmaceuta godine

Bogatu i ispunjenu karijeru, Jelena je započela pre gotovo 20 godina kao farmaceutkinja u Apoteci Zrenjanin, a zatim je radila u gotovo svim oblastima struke, od proizvodnje lekova do veleprodaje. Kao akreditovani predavač, učestvovala je na domaćim i međunarodnim stručnim skupovima, a takođe je i autorka brojnih zdravstveno-edukativnih tekstova u stručnim časopisima, školskim izdanjima i lokalnim nedeljnicima. Poslednjih deset godina radi u Apoteci Subotica, gde je, kako kaže, imala privilegiju da učestvuje na značajnim projektima koji su unapredili kako njen, tako i rad ove zdravstvene ustanove.

- Kao vođa tima za promociju zdravlja u Apoteci Subotica, već godinama unazad organizujemo i aktivno učestvujemo u obeležavanju svih važnih datuma iz Kalendara javnog zdravlja, čime smo uspeli da postignemo veću interaktivnost sa sugrađanima, da podignemo svest o važnosti prevencije, kao i da afirmišemo ulogu i značaj farmaceuta u zajednici, što je za mene veoma značajno. Mislim da smo zaista stekli poverenje naših sugrađana i da nam oni tako i prilaze, kao nekome kome veruju i ko može da im reši problem, a to je ono najvrednije - objašnjava naša sagovornica, dodajući da je tokom decenije rada bilo mnogo lepih i teških trenutaka, ali da su pacijenti uvek pronalazili način da nju i njene kolege dobro nasmeju. - Kako je trenutno aktuelna priča oko eRecepta, imali smo nekoliko situacija da su nam stariji sugrađani dolazili i govorili da su dobili električni recept. Iako razumemo šta žele da kažu, uvek im objasnimo da je reč o elektronskom receptu, a potom se svi slatko nasmejemo njihovoj simpatičnosti.

Jelena Pavlović dobitnica nagrade za farmaceuta godine

U daljem radu, Jelena kaže da će se voditi onime čime se vodila od samog početka - inspiracijom i mogućnošću da nekome pomogne, jer je upravo u pomoći i empatiji prema ljudima svrha farmaceutske profesije.

- Ako nemate inspiraciju u onome što radite, onda je veoma teško nastaviti i pronaći se. Nisu svi uslovi idealni, naročito na početku, kada ne možemo da očekujemo da ćemo dobiti ono što želimo, a nekada i ne znamo šta želimo. Inspiracija je nešto što me i danas motiviše, još uvek tražim nova polja rada na kojima bih mogla nešto da naučim i pružim, a često se i vodim mišlju poznatog filozofa i matematičara, Bertranda Rasela, koji je rekao da bi čovek bio zadovoljan svojim poslom, on mora da ima priliku da na tom poslu koristi svoja znanja i veštine, kao i da ima mogućnost da bude kreativan. Shvatila sam da je i u mom slučaju tako, a to bih savetovala i svima koji su na početku i žele da se bave ovom strukom. Tražite inspiraciju u svemu što radite, jer bez toga, nema svrhe završavati ovaj ili bilo koji drugi težak fakultet - poručuje Jelena.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 7774
Povezane teme

priznanje

lepe vesti

nagrada

jelena pavlović

farmaceut

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.