Komentara: 0
Pregleda: 1621

Jedriličarstvo: Uspešna takmičarska nedelja za JK "Palić"

02.09.2019. u 16:14h
Izvor: Subotica.com
Takmičari klase "Laser" učestvovali su na državom prvenstvu Mađarske "Audi Laser regata", koja se održala od 26. do 30. avgusta na jezeru Balaton. Na regati su učestvovali takmičari iz tri srpska kluba, JK "Palić", JK "Reful" i JK "Zemun", a tim je predvodio Dejan Zakić, trener JK "Palić".
Jedriličarstvo: Uspešna takmičarska nedelja za JK "Palić"

Tokom četiri dana regate, bio je slab vetar, te je održano samo dve trke. Sastav ekipe koja je učestvovala na državnom prvenstvu u Mađarskoj činili su Danilo Bešić, Dario Bešić, Mate Salai, Kristina Boja i Petra Bujovčić.

Kristina Boja iz JK "Zemun" osvojila je zlatnu medalju u klasi "Laser 4.7", dok je Danilo Bešić iz JK "Palić" osvojio bronzanu medalju u klasi "Laser Radial".

Jedriličarstvo: Uspešna takmičarska nedelja za JK "Palić"

Takmičari klase "FINN" su 31. avgusta i 1. septembra učestvovali na Otvorenom prvenstvu Vojvodine, koje se održalo na Paliću, u organizaciji JK "Palić" i Jedriličarskog saveza Vojvodine.

Prvi dan je održano dve trke, dok je drugi dan bilo idealnih uslova za održavanje tri trke. Nakon pet trka, na Otvorenom prvenstvu Vojvodine do pobedničkog postolja su stigli takmičari JK "Palića" i to Danilo Bešić koji je osvojio prvo mesto, Atila Dubičanac koji je zauzeo drugo mesto, dok je treće mesto pripalo Robertu Kovaču.

Jedriličarstvo: Uspešna takmičarska nedelja za JK "Palić"

Odmah nakon navedenih regata, reprezentacija Srbije putuje na Balkanijadu, koja će se ove godine održati u Tivtu, u Crnoj Gori. U reprezentaciju Srbije je ove godine ušlo pet takmičara JK "Palića" i to Nenad Zakić, Aleksa Sretenović, Luka Sretenović, Danilo Bešić i Robert Kovač, kao i trener Dejan Zakić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1621
Povezane teme

jedriličarski klub palić

jedriličarstvo

jedriličarski klub reful

jedriličarska regata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.