Komentara: 0
Pregleda: 1477

Jedriličarstvo: Izuzetni uspesi mladih jedriličara Palića

19.04.2019. u 14:48h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda u Novom Sadu je održana tradicionalna, 17. po redu, "Uskršnja regata" za klasu Optimist. Domaćin regate je bio Jedriličarski klub "Vojvodina", a zapažene rezultate imali su i takmičari iz kluba sa Palića.
Jedriličarstvo: Izuzetni uspesi mladih jedriličara Palića

Tokom regate održane su četiri trke, a takmičari Jedriličarskog kluba "Palić", pod vođstvom trenera Dejana Zakića, su ostvarili izuzetne rezultate. Medalje zlatnog sjaja osvojili su Aleksa Sretenović, u generalnom plasmanu i Nenad Zakić u kategoriji do 12 godina. Srebrnim medaljama okitili su se Nenad Zakić u generalnom plasmanu i Luka Sretenović (U12), dok je bronzana medalja pripala Svenu SKenderoviću. Od ostalih plasmana beleži se 4. mesto za Luku Sretenoviću  i šesto mesto za Svena Skenderovića u generalnom plasmanu.

Predstojećeg vikenda na Paliću će se odžati tradicionalni "FINN Match race Cup – memorijal Skala Vesna". U pitanju je regata za klasu FINN, a koja se organizuje prema međunarodnim pravililma „Mach race“-a. Sponzori regate su „Skala Garden“ Subotica i „Apartmani PIA“ Subotica.

Jedriličarstvo: Izuzetni uspesi mladih jedriličara Palića

Jedriličarstvo: Izuzetni uspesi mladih jedriličara Palića

Već narednog vikenda, u periodu od 26 do 28 aprila, na Paliću će se održati prva u nizu regata koja se boduje za Državno prvenstvo Srbije. Regata je otvorenog tipa, te se očekuju takmičari i iz inostranstva.

Nakon Prvomajskih praznika, prvi vikend u maju, na Paliću će se održati "XIII Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu Optimist", koja je najveća jedriličarska regata u Srbiji za decu do 15 godina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 19 časova
Komentara: 0
Pregleda: 1477
Povezane teme

jezero palić

jedrilica

regata palić

jedriličarski klub palić

jedriličarstvo

jedriličarska regata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.