• Pregleda: 816

Jedriličarstvo: Izuzetni uspesi mladih jedriličara Palića

Proteklog vikenda u Novom Sadu je održana tradicionalna, 17. po redu, "Uskršnja regata" za klasu Optimist. Domaćin regate je bio Jedriličarski klub "Vojvodina", a zapažene rezultate imali su i takmičari iz kluba sa Palića.
Jedriličarstvo: Izuzetni uspesi mladih jedriličara Palića

Tokom regate održane su četiri trke, a takmičari Jedriličarskog kluba "Palić", pod vođstvom trenera Dejana Zakića, su ostvarili izuzetne rezultate. Medalje zlatnog sjaja osvojili su Aleksa Sretenović, u generalnom plasmanu i Nenad Zakić u kategoriji do 12 godina. Srebrnim medaljama okitili su se Nenad Zakić u generalnom plasmanu i Luka Sretenović (U12), dok je bronzana medalja pripala Svenu SKenderoviću. Od ostalih plasmana beleži se 4. mesto za Luku Sretenoviću  i šesto mesto za Svena Skenderovića u generalnom plasmanu.

Predstojećeg vikenda na Paliću će se odžati tradicionalni "FINN Match race Cup – memorijal Skala Vesna". U pitanju je regata za klasu FINN, a koja se organizuje prema međunarodnim pravililma „Mach race“-a. Sponzori regate su „Skala Garden“ Subotica i „Apartmani PIA“ Subotica.

Već narednog vikenda, u periodu od 26 do 28 aprila, na Paliću će se održati prva u nizu regata koja se boduje za Državno prvenstvo Srbije. Regata je otvorenog tipa, te se očekuju takmičari i iz inostranstva.

Nakon Prvomajskih praznika, prvi vikend u maju, na Paliću će se održati "XIII Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu Optimist", koja je najveća jedriličarska regata u Srbiji za decu do 15 godina.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.