Komentara: 1
Pregleda: 6142

Jedinstvena cena taksi prevoza u Subotici

05.05.2011. u 02:23h
Izvor: RTV Yueco
Jedinstvena cena taksi prevoza u Subotici

Sva legalna taksi udruženja u Subotici utvrdila jedinstven cenovnik. Prošle godine formiran je Savez subotičkih taksista u okviru kojih radi 12 taksi udruženja koji moraju da ispunjavaju određene uslove kako bi usluga bila kvalitetnija. Grad je prepustio taksistima da se sami dogovore o ceni i uslovima rada.

Predsednik Saveza subotičkih taksi udruženja, Nikola Rađenović kaže da će uskoro dobiti identifikacione nalepnice i na taj način će moći da se raspoznaju od nelegalnih prevoznika. Identifikacija će važiti godinu dana.

Nedavno je usvojen Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju i tumačeći zakon, pojedine opštine i gradovi su njihovim taksi udruženjima odredili minimalnu ekonomsku cenu. Lokalna samouprava je prepustila samim taksi udruženjima da utvrde minimalu cenu.

Svaki taksista mora ispunjavanja određene norme, koje se odnose kako na plaćanje poreza, tako i opremanje vozila.U dogovoru sa gradom kada na dužnost stupi komunalna policija imaće ovlašćenje da kažnjava nelegalna taksi udruženja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 6142

Povezana vest

Povezane teme

taksi

taxi

cene taksija

Nikola Rađenović

taxi udruženje

taksi udruženje

taksi prevoz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.