Komentara: 4
Pregleda: 2965
Foto

Jedanaestu godinu za redom mališani sa Makove sedmice dobijaju novogodišnje paketiće

26.12.2021. u 20:03h
Izvor: Subotica.com
Tradicija u Mesnoj zajednici "Makova sedmica" koja je ove godine ušla u jedanaestu godinu nastavljena je i ove godine. Deca sa teritorije ove MZ dolaze kod Deda Mraza i dobijaju slatkiše i slaniše, poklon paketiće za novogodišnje praznike.
Jedanaestu godinu za redom mališani sa Makove sedmice dobijaju novogodišnje paketiće

Paketići obezbeđeni za svu decu, starosti do 10 godina, bez obzira kakvog su materijalnog stanja.

Po prečima Nade Urban, člana Saveta mesne zajednice, ove godine na spisku se našlo više oko 200 porodica, a podeljeno je preko 250 paketića koje je obezbedila MZ "Makova sedmica" uz pomoć sponzora i donatora.

- Paketići sadrže ono što deca najviše vole, a to su slatkiši, bombončići, krekeri i gricklalice. Drago nam je da smo u prilici da obradujemo ovu decu i da im organizujemo skroman program podele. Želimo da se ova tradicija nastavi i radujemo se sve većem broju dece koji nama dolaze iz godine u godinu - kaže Nada Urban.

Jedanaestu godinu za redom mališani sa Makove sedmice dobijaju novogodišnje paketićeJedanaestu godinu za redom mališani sa Makove sedmice dobijaju novogodišnje paketiće

Među onima koji su seli u Dedamrazovo krilo, poželeli želju i pozirali za dugo sećanje je bila trogodišnja Jana, ćerkica Milice i Dejana.

- Ovo nam je druga godina kako dolazimo sa Janom, drago nam je da naša mesna zajednica neguje ovu tradiciju ovoliko dugo, deci to sigurno mnogo znači, a i nama roditeljima svakako je da kažem jedan trošak manje - kaže Milica a njen suprug dodaje da je u njegovoj firmi već bio Deda Mraz, ali kroz osmeh konstatuje da njihovu ćerkicu obraduje svaki odlazak po poklon pa ni ne broji koliko je to puta bilo, samo neka pokloni stižu.

Jedanaestu godinu za redom mališani sa Makove sedmice dobijaju novogodišnje paketićeJedanaestu godinu za redom mališani sa Makove sedmice dobijaju novogodišnje paketićeJedanaestu godinu za redom mališani sa Makove sedmice dobijaju novogodišnje paketićeSvečanost je obavljena u velikoj sali mesne zajednice, paketiće je od Deda Mraza preuzela većina mališana, a kako kažu domaćini paketići su bili obezbeđeni za svu decu koja su se pojavila, bez obzira da li su sa teritorije Makove sedmice. Neka deca su prespavala događaj, neka su otplakala, neka su se po prvi put susrela sa "bradatim čikom", dok je najveći broj njih ushićeno prihvatilo svoj novogodišnji poklončić.

Izvor: Subotica.com
Podela novogodišnjih paketića deci sa Makove sedmice Podela novogodišnjih paketića deci sa Makove sedmice Podela novogodišnjih paketića deci sa Makove sedmice Podela novogodišnjih paketića deci sa Makove sedmice Podela novogodišnjih paketića deci sa Makove sedmice Podela novogodišnjih paketića deci sa Makove sedmice Podela novogodišnjih paketića deci sa Makove sedmice Podela novogodišnjih paketića deci sa Makove sedmice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2965
Povezane teme

makova sedmica

novogodišnji paketići

dodela paketića

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.