Komentara: 0
Pregleda: 1623

Javni čas na temu prevencije i borbe protiv side sutra na Otvorenom univerzitetu

10.02.2015. u 21:10h
Izvor: Subotica.com
U okviru kampanje "Subotica u borbi protiv PPI (polno prenosivih infekcija) i diskriminacije" sutra (sreda) sa početkom u 12 časova u amfiteatru Otvorenog univerziteta održaće se javni čas na temu prevencije HIV-a i borbe protiv AIDS-a, sa posebnim osvrtom na smanjenje stigme i diskriminacije prema osoba koje žive sa ovom bolešću.
Javni čas na temu prevencije i borbe protiv side sutra na Otvorenom univerzitetu

Javni čas će se sastoji iz tri dela: patogeneza HIV-a i epirdemiološke karaktеristike (predavač dr Gordana Krtinić - epidermolog Zavoda za javno zdravlje), smanjenje stigme i diskriminacije prema osobama koje žive sa HIV/AIDS-om (multimedijalni prikaz, predavač Boris Kovačić - licencirani trener MAIDS-a (mentalni aspekt AIDS-a)) i diskusija (moderator Vladimir Antić - dipl. komunikolog i novinar, u saradnji sa vršnjačkim edukatorima UG "Stav +")

Javni čas zajednlčki sprovode UG "Stav +", Zavod za javno zdravlje, Otvoreni univerzitet, Grad Subotica i Globalni fond za decu iz Vašingtona s ciljem edukacije i senzibilizacije mladih na ovu temu, a deo su davanja nacionalnog odgovora u borbi protiv HIV / AIDS-a Republike Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1623
Povezane teme

sida

aids

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.